Відчуй свято на смак! Гастротуризм в Україні ➢ Блог СК VUSO

Відчуй свято на смак! Гастротуризм в Україні ➢ Блог СК VUSO

Різдвяні свята — улюблений кулінарний сезон усіх українців, адже саме в цей період з року в рік ми готуємо наші улюблені традиційні страви. Їхні рецепти перевірені століттями, а смак відразу дозволяє відчути особливий настрій. То ж як “смакують” зимові свята в різних куточках України?  

Полтава 

Перша асоціація — галушки. Однак на Полтавщині місцеві господині вміють фантастично готувати душенину зі свинини, яка готується в печі і заправляється борошном. Раніше душенина була головною стравою на столі, однак з роками її місце зайняли сучасні приготування.  

Закарпаття 

Різдво на Закарпатті смакує бобельками. Це аналог української куті, який можна знайти ще й у Словаччині. Для приготування необхідно запекти невеликі кульки з тіста, зварити їх і згодом залити медом і додати маку. Цей шедевр закарпатської кухні готують й досі, тому не втрачайте можливості спробувати закарпатське Різдво на смак.  

Житомирщина 

Це фантастика! Це без перебільшення невизнана перлина кулінарної скарбниці Житомирської області. Класичне поєднання грибів та картоплі доповнене томатною підливкою і сметаною — це смак зимових свят маленьких сіл.  Не їдьте, а летіть туди, аби скуштувати їх.

Так, ви правильно зрозуміли. Авторка дуже любить голубці😊

Чернігівщина  

Для Чернігівського краю традиційною стравою є булани. Це великі клубочки з тіста, які готуються шляхом варіння чи запікання та часто подаються з різними начинками, такими як м'ясо, гриби чи картопля. Також їх доповнювали капустою, огірками, кислим молоком чи просто мастили олією.  

Вінниччина  

Вінницький капусняк – це смачний український суп. У  страві тонко нарізана капуста вариться разом з іншими інгредієнтами, такими як картопля, морква та цибуля, утворюючи ароматний та ситний бульйон.  Цей традиційний суп часто стає улюбленим стравою в холодні дні, завдяки своїй теплої та насиченому смаку. 

Донеччина  

Голяшка по-донбаськи — це частина свинячої ноги, де нога з'єднується з лопаткою або стегном, запечена у фользі чи тісті, яка має свої особливості в донецькому кулінарному мистецтві. Частину маринують в меді та гірчиці, під шкірку інколи кладуть сир. Підготоване м’ясо завертають у листкове тісто і відправляють у піч. За кілька годин страву можна подавати до столу.  

Цей вебсайт використовує cookies.
Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності та Правилами щодо файлів cookie.

Приймаю

Підпишіться на розсилку та отримуйте спеціальні пропозиції!📣