#Вусоблива_країна. Чернівці ✦ СК ВУСО

#Вусоблива_країна. Чернівці ✦ СК ВУСО

Дива поряд і Україна тому доказ. Наша країна завжди приваблювала іноземців різноманітною культурою, народним менталітетом та багатою на визначальні події історію. Та навіть для багатьох українців буває несподіванкою, що поруч з ними знаходяться дивовижні місця, аналогів яким не знайти. 

Ми запускаємо рубрику #вусоблива_країна, в якій розповідатимемо про найцікавіші туристичні маршрути. 

Розпочинаємо нашу подорож у Чернівцях — історична столиця Буковини. Це місто вважають науково-освітнім та культурним центром Буковинського краю. Що ж у ньому такого незвичного? 

 

1. Резиденція митрополитів Буковини та Далмації

Часто це місце порівнюють із Гоґвортсом, однак вигаданій школі чарівників ще зовсім далеко до див, які можна побачити в Чернівецькому університеті імені Юрія Федьковича, що знаходиться у будівлі резиденції митрополитів Буковини та Далмації.  Архітектурна пам’ятка 19 століття, збудована в еклектичному стилі і формує цілий архітектурний ансамбль, який зачаровує з першого погляду.

 

2. Вулиця Ольги Кобилянської

… або “дорога на Молодію” - найлегендарніша вулиця Чернівців. Без зайвих жартів! Ходять легенди, що бруківку на ній спеціально підмітали пелюстками троянд. Не знаємо, правда це чи ні. Тому пропонуємо вам самостійно у цьому переконатися.
 

3. Площа Турецька криниця

Це одна з найстаріших місцин, яка нагадує місцевим жителям про період захоплення Чернівців турками. Там розміщене давнє джерело. Звісно, від часів створення воно значно змінилось: тепер це накрита куполом споруда з відновленим резервуаром для води. Існує легенда про турецького пашу, який пізнав нерозділене кохання до чернівчанки. Зі злості чоловік заборонив місцевим черпати воду із криниці, а коли побачив, що дівчина прийшла набрати води, спробував її вкрасти. Але зараз ніхто нікого красти не буде:) Це ми вам обіцяємо.
 

4. Чернівецький скансен

Музей народної архітектури та побуту заслуговує окремої уваги. Експозиція складається з двох архітектурно-етнографічних зон: «Хотинщина» та «Західне Подністров'я» (9,3790 га). Планується спорудження ще двох зон: «Гуцульщина», «Прикарпаття» (6,4559 га) та археологічного сектора давньої Буковини. Прогулянка у цьому місці не залишить байдужим нікого.

 

5. Будинок-корабель

Архітектурна пам’ятка знаходиться на перетині вулиць Головної та Шолом-Алейхема. Він став одним з перших кам’яних будинків, збудованих на початку 19 століття. Зовні споруда справді візуально нагадує корабель: звужений фасад, що, наче ніс корабля, спрямований на південь, палуба на другому поверсі у вигляді просторого балкона і маленька башта, що нагадує щоглу.

 

Перед поїздкою рекомендуємо подбати про безпеку власного авто. Придбайте страховий поліс КАСКО, який захистить ваш автомобіль від негараздів під час подорожі. 

 

Гарної поїздки!

 

Цей вебсайт використовує cookies.
Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності та Правилами щодо файлів cookie.

Приймаю

Підпишіться на розсилку та отримуйте спеціальні пропозиції!📣