Весна у розпалі! ТОП сезонних захворювань

Несподіване тепло застало нас зненацька, що не може не тішити. Разом із тим в українців побільшало проблем зі здоров’ям. Багато людей скаржаться на сильну втому, задуху, проблеми зі сном та інші симптоми, які проявляються саме у розпал весняного сезону. Що це за хвороби і як їх уникнути? На ці питання відповість страхова компанія ВУСО. 

Застуда 

Весняне потепління виявилось дуже підступним. Чимало людей вже встигли сховати у шафу свої куртки, однак передчасно. Організм з послабленим після зими імунітетом більше піддається впливу температур, тому навіть легкий вітерець у теплу погоду може спричинити легке переохолодження. Ознаки застуди можуть проявлятися по-різному: 

  • біль в горлі, 
  • осиплість голосу, 
  • незначне підвищення температури, 
  • закладеність носа та нежить, 
  • кашель, 
  • м’язовий біль. 

В таких випадках потрібен деякий час на відновлення. Тому рекомендуємо за можливості залишитися вдома та звернутися до фахівця. Лікування застуди має проходити згідно з рекомендаціями лікаря.

Хвороби ШКТ

Весна — пора гастрономічних експериментів. За цей час дехто встигає поголодувати, дотриматися посту, а потім закріпити усе травневими та великодніми застіллями. Шлунково-кишковий тракт почасти не готовий до таких випробовувань. Переїдання, радикальне обмеження у їжі, споживання шкідливих продуктів призводить до отруєння, гастриту, виразки або інших хвороб. У такому випадку необхідно своєчасно зреагувати на “червоні прапорці”, які показує наш організм. 

Алергії

Впевнені, що прихід весни дуже “тішить” окрему категорію людей. Алергіки, ви тут?
Активна дія сонця, цвітіння дерев, сухе повітря та пил — усе це може викликати алергічну реакцію. ЇЇ легко сплутати із застудою, тому самолікування тут може лише нашкодити.

Симптоми алергії можуть відрізнятися: алергічний риніт, чхання, сльозотеча, задуха, напади кашлю, кропив’янка, свербіж та печіння шкіри, дерматит. 

Щоб знайти правильний метод лікування зверніться до кваліфікованого лікаря.

Захворювання шкіри

Дерматологічні хвороби виникають з різних причин: підвищений вплив УФ-променів, неправильно підібраний одяг, шкідливі випаровування і знову ж таки алергія.

У цьому випадку хвороб легше уникнути, ніж швидко їх вилікувати. Тому використовуйте правильно дібраний SPF-крем, носіть одяг з натуральних тканин, уникайте контакту з агресивними речовинами (або ж використовуйте захисні засоби — гумові рукавички, маски або респіратори) та дотримуйтесь рекомендацій лікарів. 

Лікування будь-яких хвороб потребує коштів та дорогоцінного часу. Для таких випадків компанія ВУСО пропонує оформити медичну страховку онлайн. Такий варіант допоможе уникнути значних фінансових витрат, мінімізує час на організацію необхідної допомоги. Медичне страхування від ВУСО гарантує якісний сервіс, цілодобову підтримку та обслуговування у перевірених клініках. 

Цей вебсайт використовує cookies.
Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності та Правилами щодо файлів cookie.

Приймаю

Підпишіться на розсилку та отримуйте спеціальні пропозиції!📣