Що робити при заносі: поради та рекомендації ➢ Блог СК VUSO

Що робити при заносі: поради та рекомендації ➢ Блог СК VUSO

Сніг та ожеледиця часто водіїв на вміння своєчасно реагувати на обставини та контролювати своє авто. Та цей виклик не всім під силу: велика кількість ДТП взимку стається саме через невміння керувати автомобілем під час заносу. Є кілька дієвих порад, які підкажуть не лише як правильно діяти, а і як не допустити такої ситуації.  

Як діяти при заносі?  

Для автомобілів з переднім приводом:  

  • Поверніть кермо у бік заносу;  

  • Легко натисніть на газ; 

  • Після зменшення кута заносу поверніть кермо в середнє положення; 

  • Вирівняйте колеса по необхідному напрямку руху. 

Для автомобілів із заднім приводом: 

  • Поверніть кермо у бік заносу;  

  • Одночасно скидайте газ;  

  • Після зменшення кута заносу поверніть кермо в середнє положення; 

  • Спрямуйте кермо в потрібний бік і продовжуйте рухатися. 

Як уникнути заносу?  

  1. Не розганяйте авто до великих швидкостей. На слизькій дорозі, а тим паче на льоду, гальмівний шлях збільшується в рази і навіть при вчасному реагуванні авто може “летіти” внаслідок ковзання.  
  2. Тримайте дистанцію. Золоте правило усіх обережних водіїв, ігнорування якого може призвести до того, що ви зможете випадково в’їхати в авто попереду. 
  3. Жодних різких рухів. Екстрим це звісно добре, але ці емоції можуть обійтися надто дорого... десь приблизно в суму чека на СТО, яке ремонтуватиме ваше авто (це в кращому випадку). Якщо попереду різкий поворот — пригальмовуйте перед ним.
  4. Подбайте про страхування. ОСЦПВ має бути! Категорично та безапеляційно. Хвилюєтесь, що не вистачить лімітів (а це цілком можливо!) — оформте добровільну автоцивілку. Потрібно захистити ваше авто? Придбайте повне КАСКО! До слова, у VUSO вибір програм добровільного захисту достатній, аби обрати те, що потрібно саме вам.  
  5. Використовуйте додаткові засоби для коліс. Не завжди зимові шини можуть впоратись, тому можете застосувати спеціальні ланцюги та ремені проти ковзання коліс.

Цей вебсайт використовує cookies.
Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності та Правилами щодо файлів cookie.

Приймаю

Підпишіться на розсилку та отримуйте спеціальні пропозиції!📣