Психологічна підтримка в умовах війни | СК “VUSO”

Психологічна підтримка в умовах війни | СК “VUSO”

Як зберегти рівновагу під час війни?

Відповідь на це питання не є очевидною і універсальною, адже кожен по-своєму сприймає однакові життєві обставини. Життя у стресовому режимі – завжди виклик. В Україні ж воно часто доповнене відчуттям страху, тривожності та розгубленості.

В такі моменти важливо навчитися опановувати свої емоції. Знайти психологічну рівновагу в екстрених ситуаціях складно, але можливо. Ми ділимось із вами кількома способами, які можуть покращити ваш емоційний стан.

 

Стабілізація стану

Коли нам страшно, ми втрачаємо концентрацію. Сотні думок водночас атакують наш мозок і це змушує нас панікувати. Для таких випадків потрібно спробувати урівноважити себе. Психологи рекомендують використовувати різні методики. Одна з них складається всього з трьох кроків:

  • Стабілізація за допомогою дихальних практик;
  • Заземлення – вправи на концентрацію уваги;
  • Вербалізація – проговорення власних емоцій.

Режим дня

Елементарне правило, яке регулярно порушують. Здоровий сон та вчасний прийом їжі забезпечать вам запас потрібної енергії для виконання необхідних задач.

Діліться своїми переживаннями

До виконання цього правила потрібно підійти відповідально і обрати комфортну та безпечну для вас людину. Часто у фільмах показують кадри, де головний герой розповідає про свої проблеми незнайомцю на лавці в парку. Та навряд це хороший варіант, адже чужа людина навряд зможе дібрати потрібні для вас слова підтримки.

Якщо поруч немає людини, якій можна довірити свої враження, ви можете звернутися на лінію психологічної підтримки. Таких в Україні зараз більше, ніж достатньо. Їх перелік можна знайти на сайті howareu.com. Також там є інформація для надання психологічної самодопомоги.

Захворіли — лікуйтесь.

В умовах нестабільності багато людей нехтують собою заради інших. Так, це благородно, але з часом виникають значні проблеми. Хвороби мають здатність загострюватись на фоні фізичної втоми, психологічного виснаження. Якщо відчуваєте, що маєте негаразди зі здоров’ям – обов’язково звернуться до кваліфікованого лікаря.

Цей вебсайт використовує cookies.
Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності та Правилами щодо файлів cookie.

Приймаю

Підпишіться на розсилку та отримуйте спеціальні пропозиції!📣