Як повернутися до нормального раціону після новорічних свят

Як повернутися до нормального раціону після новорічних свят

Марафон святкових застіль закінчився, а повернутися у звичний режим харчування не вдається? Розуміємо вас і готові поділитися порадами для відновлення здорового раціону.

 

Відмова від солодощів

Найбільш очевидна порада, яка може допомогти. Три цукерки — максимум, який дозволено вживати у звичайні дні. Для тих, хто жити не може без солодкого, рекомендуємо альтернативу — сухофрукти або чорний шоколад. 

Жодного голодування

Здавалося б, що тут такого. А такий метод може призвести до загострення хвороб. Їсти потрібно, однак меню має бути збалансованим. Бажаєте відпочити від майонезних кулінарних шедеврів — сформуйте перелік страв на день таким чином, аби отримати достатню кількість калорій. 

Змінюємо спосіб приготування

Якщо ви вже не можете дивитися на жирну/печену/тушковану/якусь ще їжу, то рекомендовано певний час споживати варені страви, або приготовані на пару. 

Правильні розвантажувальні дні

Формуємо своє мені на цей період таким чином, аби не спричинити ще більше негараздів для системи травлення. Не варто налягати на продукти, які можу сповільнювати травлення, зокрема пшоно, соєві боби, макарони, рис.

Алкоголь заборонений

Не новина, але просто нагадуємо, що будь-який алкоголь несе шкоду організму. Він збільшує ризик захворювань підшлункової, стравоходу та печінки.

Смачного! Будьте здорові!

 

Цей вебсайт використовує cookies.
Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності та Правилами щодо файлів cookie.

Приймаю

Підпишіться на розсилку та отримуйте спеціальні пропозиції!📣