Новий формат виплат по ОСЦПВ: отримати виплату у своїй страховій стало можливим > СК«ВУСО»

Новий формат виплат по ОСЦПВ: отримати виплату у своїй страховій стало можливим > СК«ВУСО»

Поліс автоцивілки — це страховка, яку водій зобов'язаний купити за законом України. У разі відсутності автостраховки при перевірці автомобіля поліцією передбачається штраф від 425 до 850 грн. Недосвідчені водії сприймають процедуру страхування як формальність і орієнтуються на вартість при виборі.

Розумна економія має бути присутня, але вона не повинна зводитися до покупки найдешевшої пропозиції на ринку. Варто замислитися, якщо вам пропонують страховку дешевше середньої ринкової ціни на 40%: ймовірно, відшкодування за таким сумнівному полісу можуть не виплатити.

Водіям, які стали жертвою ДТП, доводиться витрачати особистий час на пошук страхової компанії винуватця і подачі пакета документів для отримання компенсації. Після виконаної роботи доводиться чекати рішення суду, яке може затягуватися із різних причин. А виплату страхової на ремонт авто можна чекати місяцями.

Щоб розвантажити суди і допомогти водіям, Верховна Рада підготувала проект зі змінами до Закону України «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів». Зміни торкнуться механізму виплат страхового відшкодування. Тепер постраждала сторона буде отримувати компенсацію в тій компанії, де оформлений поліс ОСЦПВ, а не у страховика винуватця ДТП, як було раніше.
Поки проект змін які регулюють пряму виплату на стадії доопрацювання, найбільші страховики тестують нову форму виплати як додаткову опцію при покупці поліса ОСЦПВ.

Як це працює, розберемо на перевіреному джерелі, СК ВУСО, яка прагне спростити своїм клієнтам вирішення питань із незнайомою компанією. Страхова протягом 7 днів після зіткнення двох авто виплачує гроші на СТО для ремонту машини свого клієнта. А далі юристи розбираються зі страховою компанією винуватця ДТП. Досвідчені автомобілісти оцінять таку перевагу в своїй страховці, бо автомобіль в разі аварії відремонтують за короткий термін.

Спеціальна послуга прямої виплати, яку можна замовити при покупці поліса автоцивілки на сайті www.vuso.ua або в одному з 40 офісів по всій Україні, допоможе водієві швидше залагодити формальності після ДТП в разі, коли він не винен.

Пряме врегулювання — нововведення, яке націлене підвищити якість надаваних страховими компаніями послуг.

Для цієї сторінки переклад на Вашій мові відсутній


Цей вебсайт використовує cookies.
Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності та Правилами щодо файлів cookie.

Приймаю

Підпишіться на розсилку та отримуйте спеціальні пропозиції!📣