Можливі причини невиплати за КАСКО > СК«ВУСО»

Можливі причини невиплати за КАСКО > СК«ВУСО»

Основною метою покупки страхового поліса є, звичайно ж, отримання компенсації в разі настання обумовлених договором подій. Щоб не опинитися в неприємній ситуації, варто заздалегідь добре вивчити умови, зазначені в документі, який підписується. З них ви дізнаєтесь, у яких випадках КАСКО не сплачується. Хоча здається, що цей різновид страхових полісів повинен захищати від будь-якого виду збитків, багато клієнтів із подивом дізнаються про те, що є винятки. Отже, нумо розглянемо найпоширеніші причини відмови у виплаті за КАСКО, щоб власники полісів не припускалися прикрих помилок

Клієнт не повідомляє про настання страхового випадку або робить це невчасно

Ця причина є однією з найчастіших. До обов'язків застрахованої особи входить оперативне звернення до страховика. При цьому йому не варто залишати місце, де стався інцидент. Клієнт повинен зв'язатися зі спеціалістами страхової компанії та повідомити про подію, після чого йому будуть надані детальні інструкції щодо подальших дій. Для документальної фіксації вам може знадобитися:

  • викликати поліцію чи інші служби на місце події;
  • дочекатися приїзду аварійного комісара.
  • Щоб вчасно зорієнтуватись у нетиповій ситуації, необхідно мати під рукою номер телефону страхової компанії. Однак наявність паперової версії поліса зовсім не є обов'язковою.

Крім того, треба враховувати, що виплата страховки за КАСКО здійснюється лише тоді, коли ви оформили заяву на її отримання. Для цього потрібно відвідати офіс страховика або СТО, де відбуватиметься ремонт за договором. Якщо ж роботи вже були зроблені, а лише після цього автовласник звернувся за отриманням компенсації, не варто розраховувати на виплату.

Ігнорування норм безпеки

Водії повинні своєчасно змінювати автопокришки відповідно до сезону. Їзда взимку на літній гумі, та навпаки, є частою причиною аварій. Крім того, важливо стежити за станом протектора, не їздити на «лисій», деформованій чи пошкодженій гумі. Винен у такій ситуації водій, обов'язком якого є підтримка належного технічного стану автомобіля для безпечної експлуатації.

Водіння в нетверезому стані

Керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи токсичного сп'яніння є серйозним злочином та категорично забороняється правилами дорожнього руху. Розраховувати на лояльність страхової компанії щодо отримання компенсаційних виплат не доводиться. Крім того, українське законодавство передбачає серйозне покарання за такі провини. Ніколи не наражайте своє життя та життя інших на небезпеку, незалежно від того, чи можливим буде отримання компенсаційних виплат.

Передача керування транспортним засобом

Ще одна ситуація, коли КАСКО не виплачується, пов'язана з передачею автомобіля в керування людині, яка не зазначена в полісіЧому так відбувається? При розрахунку вартості поліса страховик бере до уваги безліч факторів, у тому числі також водійський досвід, вік та страхову історію. Укладання договору на ім'я більш дорослого та досвідченого родича або знайомого з метою заощадити – це обман страхової компанії, який може призвести до збільшення її збитків. Отже, якщо фактично автомобілем керуватиме кілька членів сім'ї, доцільно вказати кожного з них у полісі КАСКО.

Навмисне збільшення розміру збитків

Трапляються ситуації, коли пошкодження автомобіля настільки незначне, що водій воліє не звертатися до страховика, наприклад через поспіх або небажання займатися паперовою тяганиною. Крім того, якщо в договорі передбачена франшиза, покриватизбитки зрештою все одно доведеться своїм коштом. Коли ж трапляється інша страхова подія, яка має серйозніші з фінансової точки зору наслідки, водій може спробувати компенсувати збитки, які були завдані раніше. Страховик відмовить у такій виплаті та відшкодує лише вартість ремонту, пов'язаного з актуальною подією.

Щоб не виникало суперечок щодо компенсації заподіяної шкоди, необхідно своєчасно інформувати страхову компанію про події, які спричиняють матеріальні витрати, навіть якщо розмір франшизи повністю покриває шкоду. Повідомляйте свого страховика про кожний випадок. Якщо не знаєте, як правильно вчинити, пам'ятайте, що ви можете отримати докладні інструкції щодо подальших дій від співробітників страхової компанії.

Водій порушив зобов'язання згідно з договором

КАСКО докладно описує правила поведінки водія, яких він має дотримуватись. Якщо ж ви припустилися помилки, наприклад залишили автомобіль відкритим або припаркували його в неналежному місці, то відповідальність за викрадення страхова компанія не нестиме.

Важливо також враховувати, що поліс стає недійсним, якщо власник прострочить за ним оплату. Якщо страхова подія сталася пізніше, вона не підлягатиме компенсації.

Що потрібно для отримання страхової виплати

Договір КАСКО містить у собі перелік страхових подій, за умови настання яких водій автомобіля, чиє ім'я вказане в полісі, може претендувати на відшкодування витрат. Для отримання виплати варто вчасно звернутись до страхової компанії, фахівці якої індивідуально оцінюють кожну ситуацію. Якщо з вашого боку не було порушені умови договору, страховик зобов'язаний здійснити компенсацію в обумовлені терміни. В іншому разі застрахована особа може звернутися до Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг, МТСБУ або до суду.

Тепер ви знаєте, як отримати виплату за КАСКО, отже, зможете уникнути неприємних ситуацій, пов'язаних із відмовами. Точні та докладні інструкції щодо поведінки водія транспортного засобу будуть викладені у вашому договорі. Не соромтеся уточнювати незрозумілі моменти у страховика. Розуміння всіх нюансів дозволить вам уникнути ситуацій, у яких виплати не передбачені, та діяти правильно в момент настання страхового випадку.

Цей вебсайт використовує cookies.
Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності та Правилами щодо файлів cookie.

Приймаю

Підпишіться на розсилку та отримуйте спеціальні пропозиції!📣