Про сміливих. Іван Бондаренко > СК«ВУСО»

Про сміливих. Іван Бондаренко > СК«ВУСО»

Якими словами можна описати український народ? Сміливість. Мужність. Незламність. Непереможність. І доказом цього може бути кожен український воїн, який віддано боронить кордони своєї країни. До числа військових, які захищають Україну, входить Іван Бондаренко, фахівець Департаменту врегулювання моторних ризиків. Зараз він є заступником командира роти. Іван розповів нам про те, як змінилось життя після 24 лютого.

- Як Ви дізнались про початок повномасштабного вторгнення? 

Прокинувся я десь о п’ятій ранку, почув вибухи. Сам я з Дніпра. Вибухи були за кілометрів двадцять від мого будинку. Почав читати новини і зрозумів, що почалось... До сьомої години ми вже не спали. Згодом почав збиратись на роботу, це був четвер. О пів на восьму треба було вже їхати, але знову почув вибухи… 

- Які емоції відчули у той момент?

Ніяких емоцій у мене не було. Ми о восьмій ранку зібрали речі. Я розумів, що ми нікуди не виїдемо, тому просто чекали… Я закупив продукти. В магазинах тоді вже були черги і біля банкоматів. Весь цей час читали і моніторили новини. Було страшно, але я знав що ми це переживемо.

- В який момент прийняли рішення йти в ЗСУ? 

В другій половині 24 лютого, але дружина трохи стримала мене. Мотив рішення зрозумілий: я подумав, що не хочу, аби вони дійшли до Дніпра, або до того ж самого Маріуполя, де був мій будинок. Це мій дім, його збудував я і моя родина. Я не хочу, щоб люди страждали. Кажу не тільки за себе, а й за всіх українців. 

Наступного дня, 25 лютого, я поїхав у військову частину в Дніпрі, записався в територіальну оборону. Оскільки я після військової кафедри, тому мене записали в другорядний порядок. Чекав сам два чи три тижні, але ніхто не дзвонив. Вже пройшла перша оперативна черга для тих, хто мав бойовий досвід. А в кінці березня вже подзвонили і сказали їхати.

- Що зараз дається найскладніше?

Найскладніше те, що дружина, батьки та рідні далеко від мене. 

- Що змінилося в людях?

Якщо до 24 лютого багато людей ставились нейтрально до росіян, то зараз абсолютно всі ненавидять наших сусідів. Також з’явилось більше поваги і співчуття. 

- Що за цей час вразило найбільше?

Мене вразило те, що Україна об’єдналась, як єдина нація. Як кажуть: “президент росії хотів розділити нас, але вийшло навпаки. Він об’єднав нас”. 

- Що Ви зробите, коли Україна переможе?

Я повернусь додому на два-три дні, а потім поїдемо відпочивати. Це те, що ми планували зробити ще до війни.

VUSO щиро дякує усім захисникам та захисницям, які сміливо відбивають ворожі сили від нашої країни, зокрема й Івану Бондаренку. Бажаємо, аби всі повернулись додому якнайшвидше і здійснили всі плани, яким завадила війна.

Слава Україні! Героям слава!

 

Цей вебсайт використовує cookies.
Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності та Правилами щодо файлів cookie.

Приймаю

Підпишіться на розсилку та отримуйте спеціальні пропозиції!📣