Автоновини від VUSO | СК “VUSO”

Автоновини від VUSO | СК “VUSO”

На зв’язку VUSO! Вересень приніс багато новин для автомобілістів. Ми зібрали найголовнішу інформацію, аби ви точно нічого не прогавили.  

    1.    Ріст цін на пальне  

У зв’язку з поверненням довоєнних податків на пальне ціни значно зросли. Додатковим чинником став попит аграріїв і динаміка світових цін на нафту. Однак різкого здорожчання очікувати не варто. За прогнозами експертів вартість палива не буде вищою за 60 грн за літр, як про це казали раніше. 

Станом на 8 вересня cередня ціна бензину А-95 становила 53,12 грн/за літр. 

     2.    Зміни правил техогляду 

Нововведення почали діяти 1 вересня 2023 року.  

Відтепер всі майстри зобов’язані вносити інформацію щодо технічного стану авто у “Е-протокол”. Весь процес має бути зафіксований на відео, аби уникнути корупції та фальсифікації результатів. Однак саме друге нововведення почне діяти лише за пів року після скасування воєнного стану.  

Наразі техогляд не є обов’язковою вимогою для усіх транспортних засобів, однак це не означає, що ним потрібно нехтувати.

     3.    Серпень показав рекордний рівень імпорту вживаних авто  

За результатами досліджень, у серпні 2023 року українці придбали 115,9 тис. вживаних автомобілів. Це на 23,2% більше, ніж за аналогічний період минулого 2022 року, і на 14,4% більше, ніж у липні-2023. 

Частка імпорту авто з пробігом з-за кордону склала 18,6% (21,6 тис.), що виявилося черговим рекордом 2023 року: востаннє цей показник був більшим ще в грудні-2022. Кількісно результат виявився найбільшим з моменту скасування так званого нульового розмитнення — тобто, від червня-2022.

Цей вебсайт використовує cookies.
Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності та Правилами щодо файлів cookie.

Приймаю

Підпишіться на розсилку та отримуйте спеціальні пропозиції!📣