Ми не лише страхуємо ризики, а й руйнуємо плани ворога - Андрій Артюхов

Ми не лише страхуємо ризики, а й руйнуємо плани ворога - Андрій Артюхов

На другому році життя України під тінню воєнного стану, бізнес, особливо у сфері страхування, зіткнувся з новими випробуваннями. Минулий рік також став періодом поступового, але впевненого відновлення для страхового ринку, який у деяких аспектах навіть перевищив очікування. Паралельно, страховики взяли на себе важливу роль у підтримці Збройних сил України в їх боротьбі проти росії.

Примітним прикладом стала діяльність страхової компанії VUSO, яка не тільки зміцнила свої позиції на ринку, але й активно долучилася до допомоги українським військовим. Голова правління СК ВУСО, Андрій Артюхов, поділився деталями цієї важливої місії.

  • Яким був 2023 рік для VUSO? 

Безумовно, 2023 приніс не менше випробувань, аніж 2022. Однак загартовані попереднім досвідом ми вже точно знали, як діяти у тій, чи тій ситуації. Головними завданнями були забезпечення найвищої якості сервісу навіть у критичних умовах, розвиток і регулярна допомога ЗСУ. Констатую, що з цими задачами ми впорались, але VUSO має достатньо амбіцій, аби ставити собі нові цілі.

  • Чи змінилася специфіка запитів клієнтів за цей рік? 

Так. З’явився попит на страхування із покриттям воєнних ризиків, що цілком логічно. Ледь не щодня в Україну летять десятки ворожих ракет, які руйнують цивільні будинки та інше майно громадян. VUSO – одна з перших страхових компаній, яка оперативно зреагувала на таку потребу клієнтів: ще у 2022 році ми запустили продукт КАСКО Patriot і вже у 2023 його модернізували. 

Звісно, що війна позначилась і на здоров’ї населення. До нас частіше звертаються представники бізнесу із запитами на страхування працівників. В ДМС просять включити і воєнні ризики. 

  • Яким чином вам вдалося забезпечити високу якість сервісу? 

Вагомою перевагою у цьому стала повна діджиталізація процесів, яку ми впровадили ще у часи коронавірусу. Вся комунікація з клієнтом перейшла у віртуальну площину, що значно скоротило швидкість виконання всіх задач. 

Якщо говорити про конкретні випадки, як от блекаут чи відсутність мобільного зв’язку, то ми маємо налагоджені процеси. У нас є оператори які працюють з-за кордону, що забезпечило безперервну роботу асистансу в Україні. Наші клієнти своєчасно отримують допомогу у найкоротший термін.

  • Чи можна говорити, що VUSO вдалося не лише стабілізуватись, а й покращити свої показники?

Так. Проміжні підсумки діяльності це підтверджують. Ми активно збільшуємо свої показники як за сумою зборів, так і за сумою виплат. Це стосується усіх ключових на цей момент продуктів на страховому ринку, а саме ДМС, КАСКО, автоцивілки та “Зеленої карти”.

  • Чи вдається компанії поєднувати свою основну діяльність із допомогою ЗСУ?
Так, ми не лише страхуємо ризики, а й руйнуємо плани ворога.

Головний обов’язок кожного українця полягає у тому, аби наближати перемогу. Коли йдеться про бізнес, то це не лише про підтримку економіки в цей складний час, хоча це одна з ключових задач. Ця відповідальність значно більша. Сьогодні потрібно допомагати Збройним Силам України, які захищають нашу незалежність. 

За період з 24 лютого 2022 року і дотепер компанія та її працівники здійснили допомогу загальною сумою понад 32 млн грн. Ми активно долучаємося до зборів і підтримуємо військових, які працювали у VUSO, однак через війну були змушені вступити до лав ЗСУ. 

  • Яким чином компанія підтримує військових? 

Щомісяця ми отримуємо запити від військовослужбовців, які необхідно закрити. Здебільшого є потреба у дронах та автомобілях. За цей час ми придбали і “мавіки” для різних бригад, і безпілотники “Небесна кара” з пультом керування інноваційному підрозділу ТРО ЗСУ “Очі яструба”. Добровольчому загону аеророзвідки “Карлсон” передано професійний квадрокоптер DJI Matrice 30T та додаткові акумулятори загальною вартістю 700 тис. грн. Також надали одному із саперних підрозділів 100 щупів для розмінування звільнених територій. 

Найчастіше ми допомагаємо автівками. Наші працівники активно долучились до внутрішнього волонтерського руху і вже налаштували механізм пошуку необхідних автівок через партнерів, обслуговування та підготовки і власне передачі військовим. Інколи звертаються волонтери. Всі запити закриваємо. 

В цілому компанія придбала для фронту понад 50 автомобілів для різних потреб та підрозділів.

Також ми постійно підтримуємо різні благодійні ініціативи, зокрема стали партнерами забігу “Біжимо за тих, хто в берцях”. 

Довідка. СК VUSO – компанія з українським капіталом, яка була створена у 2001 році. За період своєї діяльності страховик зарекомендував себе як надійного гравця на ринку страхування, про що говорить чинний рейтинг фінансової стійкості uaAA, присвоєний рейтинговим агентством “Стандарт-Рейтинг”. ВУСО спеціалізується на моторному, медичному, туристичному страхуванні як для корпоративних клієнтів, так і приватних осіб.

СК “ВУСО” у своїй роботі повністю дотримується вимог чинного законодавства. На сьогодні в компанії оформлено 50 ліцензій: 17 на добровільні та 33 на обов’язкові види страхування. Для зручності клієнтів працюють 34 представництва, 2 філії та понад 20 центрів агентських продажів у всіх регіонах нашої країни. VUSO є повним членом Моторного транспортного страхового бюро України (МТСБУ), Київської Торгово-Промислової палати, Національної асоціації страховиків України та Ядерного страхового пулу України. У липні 2023 року Національний банк підтвердив прозорість структури ПрАТ “СК “ВУСО” ”. 

“VUSO” – сучасний страховик із ефективними та якісними продуктовими рішеннями. Вже багато років поспіль компанія посідає лідерські позиції у напрямку інтернет-страхування, зокрема саме СК “VUSO” першою запровадила систему продажів електронних полісів, що дозволяє оформити страховку не виходячи з дому. Одна з найсильніших сторін ВУСО  – швидке та якісне формування IT-рішень завдяки наявності inhouse-розробки, яку провадять висококваліфіковані фахівці компанії.

 

Цей вебсайт використовує cookies.
Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності та Правилами щодо файлів cookie.

Приймаю

Підпишіться на розсилку та отримуйте спеціальні пропозиції!📣