Страховій компанії «ВУСО» присвоєно рейтинг фінансової стійкості (надійності) uaАА > СК«ВУСО»

Страховій компанії «ВУСО» присвоєно рейтинг фінансової стійкості (надійності) uaАА > СК«ВУСО»

17 грудня 2019 року рейтинговий комітет РА «Стандарт-Рейтинг» прийняв рішення про присвоєння кредитного рейтингу / рейтингу фінансової стійкості (надійності) страховика ПРИВАТНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ "СТРАХОВА КОМПАНІЯ «ВУСО» (ЄДРПОУ 31650052) за національною шкалою на рівні uaАА. Страховик з рейтингом uaАА характеризується дуже високою фінансовою стійкістю порівняно з іншими українськими страховиками. Приймаючи рішення про присвоєння рейтингу, Агентство керувалося наступними висновками:

 

1. ПрАТ СК «ВУСО» відноситься до категорії великих страховиків. Компанія впевнено та суттєво збільшує масштаби діяльності, демонструючи різке нарощення обсягів валового бізнесу, показує здатність генерувати значні обсяги прибутку та має певний запас міцності завдяки хорошому запасу ліквідності.

 

2. Враховуючи, що найбільший за обсягом валових премій вид страхування займає 27,87% у структурі премій Страховика, а також той факт, що Компанія має широкий спектр видів страхування (згідно зі звітністю за 9 місяців 2019 року СК «ВУСО» отримувала премії від 23-х видів добровільного та обов’язкового страхування), то РА «Стандарт-Рейтинг» характеризує рівень диверсифікації СК «ВУСО» за видами страхування як високий.

 

3. Станом на початок четвертого кварталу 2019 року на поточних та депозитних рахунках Компанії знаходилось 274,142 млн. грн. Підпроцентні активи покривали 138,45% виплат Страховика за дев’ять місяців 2019 року і 69,48% його зобов’язань. Більшість підпроцентних активів Компанії були зосереджені в банківських депозитах. Таким чином, сприймаючи інформацію щодо ліквідності СК «ВУСО» слід враховувати, що підпроцентні активи (банківські депозити та грошові кошти на рахунках Компанії) більш як на 100% покривали обсяг виплат Страховика.

 

4. На 01.10.2019 р. співвідношення між власним капіталом і зобов’язаннями в СК «ВУСО» становило 47,67%, що свідчить про достатню забезпеченість Компанії власним капіталом. Враховуючи той факт, що ключовими акціонерами ТОВ «ВУСО» є фізичні особи, традиційно рівень зовнішньої підтримки від акціонерів Товариства Агентством ідентифікується як невизначений.

 

5. На момент підготовки Звіту про рейтингове дослідження Компанія не мала судових спорів з контрагентами, податковими органами та регуляторами фінансового ринку, які могли б суттєво вплинути на її платоспроможність. На момент присвоєння рейтингу Страховик не мав податкового боргу.

Цей вебсайт використовує cookies.
Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності та Правилами щодо файлів cookie.

Приймаю

Підпишіться на розсилку та отримуйте спеціальні пропозиції!📣