Що кожен повинен знати про туристичну страховку перед відпусткою > СК«ВУСО»

Що кожен повинен знати про туристичну страховку перед відпусткою > СК«ВУСО»

Збираєтеся у відпустку? Чи всі ви взяли? Паспорт є. Квитки з собою. Готель заброньовано. Гарний настрій взяли! А туристична страховка? Не забули?

 

Не хочеться думати про погане, коли ви однією ногою в море, а іншою рукою тримайте уявний мохіто. Подумаєш, що може трапитися на відпочинку? Багато чого. Не дивуйтеся, але за статистикою туристи потребують медичної допомоги не рідше, ніж у буденному житті. Найчастіше відпочиваючі стикаються з харчовим отруєнням, різними травмами, ангіною і ГРВІ. Чи потрібно нагадувати про вартість медичних послуг за кордоном? З найпростішого: звичайний виклик лікаря в Туреччині обійдеться вам в 50 доларів. Додайте сюди покупку ліків. А якщо щось серйозне — аналізи, рентген? Все це гроші, і чималі.

 

Поліс туристичного страхування вирішує всі проблеми, пов'язані з медичним обслуговуванням за кордоном. Зазвичай в страховку включені швидка допомога, амбулаторне та стаціонарне лікування, послуги стоматолога, а також репатріація в екстрених випадках. В розширених програмах туристичне страхування може покривати ризики, пов'язані зі скасуванням або затримкою рейсу, втратою багажу і документів.

 

Що робити, якщо вам погано і ви в чужій країні? Не панікуйте. Відразу телефонуйте за номером асистуючої компанії, який вказаний в туристичному полісі. Далі в роботу вступає служба підтримки: саме вона займається організацією медичної допомоги за кордоном (виклик лікаря, підбір клініки, координаційні роботи) і оплачує витрати на лікування.

 

Але не думайте, що у відпустці ви підлікуєте за рахунок страхової свою хронічну виразку. Важливо пам'ятати, що страхова компанія не покриває такі ризики:

  • загострення хронічних захворювань;

  • планові стоматологічні послуги;

  • травми та захворювання, безпосередньо пов'язані з алкогольною чи наркотичною інтоксикацією;

  • вагітність після 28 тижнів;

  • косметологічні та пластичні процедури.

 

Розгляньмо конкретні приклади. Якщо під час подорожі у вас несподівано запалилася ясна (флюс) — страхова оплатить послуги стоматолога. Але якщо у вас карієс, який ви хочете вилікувати, то всі витрати лягають на ваші плечі. Інший приклад: якщо ви травмувалися, послизнувшись біля басейну, але при цьому були напідпитку, то страховка не відшкодує вам гроші за лікування. Аналогічна ситуація з отруєнням: якщо у вас алкогольне отруєння — лікуйтеся своїм коштом, якщо отруєння їжею — за лікування платить страхова компанія.

 

Ще важливий момент, на який варто звернути увагу: туристичний поліс, який покриває ризики, пов'язані з активним відпочинком і заняттям спортом. Під категорію «активний відпочинок» потрапляють дайвінг, серфінг, стрибки з парашутом, парапланеризм, лижі, сноуборд і т.д. Наприклад, якщо ви купуєте путівку в Єгипет, де плануєте занурення з аквалангом, то краще сказати про це туроператору, який включить в вашу туристичну страховку пункт про активний відпочинок. Якщо цього пункту не буде в вашому полісі, то в разі невдалого дайвінгу страховка не покриє витрати на лікування.

 

Для того, щоб ваш відпочинок був комфортним не забудьте вдома саме важливе: паспорт, квитки, страховку, чемодан. Тепер готові на всі 100 %!

 

 

Цей вебсайт використовує cookies.
Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності та Правилами щодо файлів cookie.

Приймаю

Підпишіться на розсилку та отримуйте спеціальні пропозиції!📣