Як слідкувати за власним авто в морози? > СК«ВУСО»

Як слідкувати за власним авто в морози? > СК«ВУСО»

 Вже встигли зрадіти зимовому потеплінню? Розслаблятися ще зарано! Лютневі морози обіцяють бути сильними та непередбачуваними. Низька температура повітря здатна негативно впливати навіть на ваше авто. Це є вагомою причиною, аби подумати про правильний догляд за автівкою у цей період. Маємо для вас кілька порад.

  • Як розтопити “серце” авто?

Догляд за двигуном - найважливіший пункт в чеклисті відповідального водія. Щоразу він витримує величезне навантаження, адже після в зимовий період він може охолоджуватись мінусових температур в стані спокою. Коли він починає працювати, що його температура підвищується до +115 градусі. Така амплітуда коливання температур може позначитись на роботі самого двигуна, тому варто за ним слідкувати дуже прискіпливо. 

Головне, що вам потрібно робити - добре прогрівати автомобіль. Достатньо 10 хвилин, які забезпечать правильну роботу автомеханізму. Якщо дуже поспішаєте - їдьте ці 10 хвилин на малій швидкості.

Також ви можете утеплити двигун спеціальною автоковдрою або гофрованим утеплювачем. В цьому вам можуть допомогти працівники СТО.

  • Всі двері відчинимо!

Зимовий ранок. Ви поспішаєте на роботу. Підбігаєте до свого автомобіля і … Дверцята не відчиняються! Що робити? Очевидно, що весняного тепла чекати не варто і проблему доведеться вирішувати прямо тут і зараз. 

Перше, що варто зробити, - перевірити інші дверцята. Часто в таких ситуаціях водіїв “рятують” дверцята біля пасажирських місць або багажник. Ними користуються рідше і ймовірність потрапляння вологи знижується, тому вони можуть стати “аварійним” входом в автомобіль. 

Якщо ваш автомобіль має функцію автопрогріву, скористайтеся нею. Температура в автомобілі підвищиться і дверцята самі відтануть.

Коли ж ви зможете відчинити двері авто, то обробіть ущільнювач спеціальним силіконовим мастилом, який буде запобігати примерзанню. 

Якщо ж проблема із замком - достатньо мати спеціальну “незамерзайку”, яка за лічені хвилини розтопить лід у “серці” механізму.

Але в жодному разі не використовуйте запальничку, окріп чи якісь інші небезпечні народні методи. Такі штуки можуть не лише не допомогти, а й зашкодити транспортному засобу.

  • Правила вибору мастила

А от про це варто було потурбуватись заздалегідь. Раніше ми розповідали про необхідність заміни мастила на зимовий варіант, який не густішає в морозних умовах. Але навіть при однакових характеристиках, мастила від різних виробників може поводити себе максимально по-різному. 

Тобто, якщо температура взимку не опускається нижче -7 градусів, то заливати треба мастило з показниками 10W40. Якщо в регіоні стовпчик термометра регулярно опускається до -20 градусів, тоді варто обирати мастило з маркуванням 5W30 або 5W40.

Здається, це все дрібниці, однак вони допоможуть вберегти ваше авто від неприємностей. Тому завчасно готуйтесь до холодів разом з нами.

Цей вебсайт використовує cookies.
Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності та Правилами щодо файлів cookie.

Приймаю

Підпишіться на розсилку та отримуйте спеціальні пропозиції!📣