Як розмитнити авто? > СК«ВУСО»

Як розмитнити авто? > СК«ВУСО»

Мешканцями нашої країни, які бажають привезти автомобіль з­-за кордону «розмитнення авто» не завжди сприймається позитивно. Причини -­ захмарні ставки податків і неясності­-непрозорості принципів їх нарахування. Для початку ми рекомендуємо безпосередньо перед прийняттям рішення розмитнити іномарку в Україні, грунтовно вивчити законодавчі акти, що регламентують ввезення транспортних засобів (далі по тексту ­ ТЗ) в Україні і дізнатися, яку суму грошових коштів від вартості розмитнення Вам належить віддати державі. Отже, для того щоб розмитнити авто Вам необхідно оплатити такі обов'язкові податки і збори:

Ввізне мито. Ставка на більшу кількість ввезених ТЗ становить 10% від сумарної митної вартості автомобіля. Виняток ­- дизельні автобуси для перевезення більше 10 чол. з об'ємом двигуна більше 5 л. В цьому випадку ставка становить 20%. ТЗ з електродвигуном ­-8%, нові легкові авто з об'ємом двигуна понад 3­х літрів -­ 6%. Ставки визначені «Митним тарифом України».

Акцизний податок. Нараховується по ­різному для різних типів транспортних засобів. В основному залежить від обсягу або потужності двигуна, типу палива і віку автомобіля.

 Спецмито. Введене з 13.04.2013г. терміном на 3 роки. Поширюється на бензинові двигуни об'ємом від 1 до 2.2 л. (для моторів від 1 до 1.5 л. ­ 6,46%; від 1.5 до 2. 2 л. ­ 12,95%). ПДВ . Становить 20% від суми ввізного мита, акцизного податку та митної вартості.

Також, при розмитненні автомобіля (при митному огляді) власнику ТЗ необхідно пред'явити наступні документи :

  • оригінал + копія ІПН громадянина України
  • документи, що засвідчують право на перетин державного кордону;
  • документи,що  підтверджують право на надання пільг з оподаткування;
  • митну декларацію;
  • документи з відмітками про зняття з обліку (техпаспорт, техталон, сервісна книжка, реєстраційне свідоцтво та ін.);
  • документи, які підтверджують право власності на ТЗ (у разі придбання ТЗ у громадян ­- нотаріально завірені в країні придбання або в консульській установі договір купівлі-­продажу, міни і т.д .; у підприємств -­ оригінали рахунків, чеків і т. д., оформлені на відповідних офіційних бланках з печатками);

Щоб розмитнити авто в Україні юридичній особі, необхідно отримати разову митну декларацію ВМД ІМ­-40, яку можна оформити за місцем акредитації своєї компанії в митних органах. Фірма повинна бути акредитована в митниці і мати свою облікову картку. Якщо у вашої компанії такої картки ще немає, то її оформить декларант. 

Цей вебсайт використовує cookies.
Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності та Правилами щодо файлів cookie.

Приймаю

Підпишіться на розсилку та отримуйте спеціальні пропозиції!📣