Скільки грошей водію може заощадити добровільна «автоцивілка»? > СК«ВУСО»

Скільки грошей водію може заощадити добровільна «автоцивілка»? > СК«ВУСО»

 Ви водій? Дайте, будь ласка, відповідь на запитання:

 

Ви не порушуєте правила і у вас великий водійський стаж?

 

Якщо відповідь на питання «так» — ви акуратний і досвідчений водій.

 

Ще одне питання і ми переходимо до головного: ви потрапляли в аварію?

 

А на це питання ви відповіли «ні»? Це означає, що ви ще й везуча людина.

 

Статистика поліції невблаганна: в Україні сталося 134 193 ДТП за 2015 рік. У них потрапляють і новачки, і досвідчені водії. Більш того, тільки за 7 місяців 2016 року київські поліцейські зробили «тюнінг» близько 60 своїм автівкам. А кожна аварія — це не тільки стрес і травми водіїв, а й збитки. Великі збитки для водія, який спровокував ДТП.

 

Виплати за полісом ОСЦПВ йому може не вистачити для відшкодування збитків потерпілому в ДТП. Нацкомфінпослуг збільшила ліміти з 1 лютого 2016 року: до 100 тис. грн за шкоду майну. Але якщо в ДТП серйозно постраждав автомобіль преміум класу, то і 100 тис. може не вистачити. Тому страховики рекомендують клієнтам, які купують поліс ОСАГО, також укласти договір ДСЦВ.

 

Приклад: водій на KIA Rio пошкодив автомобіль Lexus RX 350. Люди не постраждали, а збитки від пошкодження Lexus — 150 тис. грн. У винуватця ДТП був поліс ОСЦПВ. Тому 100 тис. постраждалому виплатить страхова компанія, а 50 тис. доведеться відшкодувати водієві на KIA. А якби він уклав із страховою договір ДСЦВ, то компанія виплатила би всю суму власнику Lexus.

 

Добровільна «автоцивілка» наших страхових компаній покриває зазвичай від 100 до 500 тис. грн. Як бачимо, максимальна страхова сума в 5 разів більше, ніж ліміт виплат ОСЦПВ по «залізу». Всі умови ДСЦВ, включаючи суму компенсації, залежать від умов договору. Наприклад, якщо водій із Києва оформить поліс автострахування vuso.ua і укладе з компанією «ВУСО» договір на рік, то його платіж дорівнюватиме 250 грн при страховій сумі 100 тис. Внесок водія відносно невеликий, але подвоює суму, яку страховик може виплатити постраждалому в аварії. А від них, як показує статистика, ніхто не захищений.

 

 

 

Для цієї сторінки переклад на Вашій мові відсутній


Цей вебсайт використовує cookies.
Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності та Правилами щодо файлів cookie.

Приймаю

Підпишіться на розсилку та отримуйте спеціальні пропозиції!📣