Що робити під час ракетної небезпеки?

Постійні ракетні обстріли стали частиною повсякденного життя українців. Жодна область не захищена від ракет на 100%.

Сьогодні ми нагадаємо, що робити під час ракетної небезпеки:

  • Укриття

Як тільки Ви отримали сповіщення про повітряну тривогу, Вам варто якнайшвидше спуститися в найближче укриття. Тому потрібно біля свого житлового будинку, роботи пошукати на інтерактивній карті свого міста, де вони знаходяться. Найкращими місцями можуть слугувати: бомбосховища, метро і під’їзди без вікон.

  • Поряд з будинком немає укриття?

Якщо поблизу немає безпечного укриття, то сховатися можна удома. Пам’ятайте про те, що від небезпеки вас має відділяти щонайменше 2 стіни, бо одна може зруйнуватися  від удару, а друга захистить Вас від уламків стіни, віконного скла тощо. Тому ховайтеся у місці, розташованому за другою від фасаду опорною стіною. Зазвичай це тамбур, коридор або передпокій. Лежачи або сидячи притуліться до несучої стіни, не стійте навпроти.

  • Що потрібно брати з собою в укриття

Враховуючи воєнний стан, у Вас вдома має бути тривожна валіза. Це може бути рюкзак, в який Вам потрібно скласти документи, ключі від помешкання, одяг по сезону та трішки тепліший, бо в підвальних приміщеннях прохолодно, пляшка води, за потреби медикаменти, ліхтарик, радіо, батарейки на перший час. Візьміть із собою запас батончиків, печива годин на 12, щоб Ви могли щось перекусити.

Така валіза повинна стояти біля вашого виходу і, якщо Ви почуєте сигнал повітряної тривоги, одразу беріть її і спускайтеся.

  • Що робити на вулиці, коли поруч немає укриття чи підземки

Якщо Ви перебуваєте на відкритій місцевості й поруч нічого немає, то варто лягти біля тротуару.

Це необхідно для того, щоб знизити шанс влучення осколків. Снаряди та міни вибухають на верхньому шарі ґрунту, уламки після підриву летять на висоті 30-50 см над поверхнею землі.

У разі отримання сигналу повітряної тривоги від будь-якого офіційного каналу інформації негайно прямуйте до найближчого укриття- бережіть себе.

Для цієї сторінки переклад на Вашій мові відсутній


Цей вебсайт використовує cookies.
Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності та Правилами щодо файлів cookie.

Приймаю

Підпишіться на розсилку та отримуйте спеціальні пропозиції!📣