Рейтинг страхових компаній у 2024 році | Блог СК VUSO

Рейтинг страхових компаній у 2024 році | Блог СК VUSO

Ключовим фактором для успішного розвитку системи страхування є довіра клієнтів. Для досягнення цієї мети дуже важливо, щоб страховий ринок працював прозоро, мав належну законодавчу базу та ефективні системи контролю за діяльністю всіх його учасників. На жаль, зараз інформація про діяльність українських страхових компаній недостатньо відкрита, а чинні нормативні рамки та механізми контролю потребують покращення. На цих умовах звичайній людині, яка бажає придбати страховку, складно орієнтуватися серед безлічі пропозицій на ринку і вибрати оптимальне співвідношення між надійністю страхової організації та вартістю її послуг.

Навіщо потрібен рейтинг страховиків України

Враховуючи потреби ринку, був розроблений новий продукт, що допомагає оцінити надійність роботи страховиків, —  рейтинг страхових компаній України. Інформація для оцінки та аналізу репутації організації береться з даних професійного рейтингу страхових InsuranceTop та Моторного (транспортного) страхового бюро України, а також реальних відгуків клієнтів. Система відбору враховує основні показники роботи страхових компаній: якість обслуговування при настанні страхового випадку, рівень наданих виплат і т. д. Підсумкові списки створюють спеціально для клієнтів з метою підвищення їх поінформованості щодо надійності страховиків та полегшення остаточного вибору під час оформлення договорів.

Рейтинг страхових компаній в Україні є незалежною оцінкою профільних аналітичних організацій щодо спроможності й готовності виконувати зобов'язання щодо виплати страхових відшкодувань чи повернення накопичених сум. Для присвоєння позиції у списку проводиться глибокий аналіз, враховується ступінь піклування компанії про своїх клієнтів.

Цей продукт популярний, оскільки в цей час в недоліки інформації із зовнішніх джерел страхувальник у виборі страховика часто обмежується тільки його рекламними матеріалами. Однак цього недостатньо особливо в період фінансової кризи, коли вкрай важливо мати незалежну інформацію від експертів про надійність роботи організації.

На основі яких критеріїв складається рейтинг страховиків

Страхові компанії в Україні оцінюються за спеціально розробленою шкалою, орієнтованою на страхувальників, що робить її максимально зрозумілою. При визначенні рейтингу надійності порівнюються тільки страхові компанії, що діють на ринку України

Цей рейтинг насамперед потрібен потенційним страхувальникам — з його допомогою вони зможуть вибрати найкращі страхові компанії України для свого первинного страхування або ж продовження вже чинного поліса.

Існує кілька факторів, які фахівці рекомендують враховувати під час оцінки надійності страхової компанії.

Одним із них є фінансова стійкість. Тобто відповідність власних засобів організації до її зобов'язань перед клієнтами. Сюди можна віднести й готовність компанії до швидких і поточних страхових виплат. Іншими словами, співвідношення зароблених грошей до загальних витрат.

Наступним важливим фактором є те, наскільки ефективно страхова організація проводить свої операції, тобто чи отримує вона прибуток, чи рентабельний її капітал та страхування. Чи інвестує вона до інших проєктів? Чи багато клієнтів у неї? Чи задоволені вони сумами виплат? Чи швидко відшкодовуються матеріальні збитки постраждалим?

Ці чинники показують, наскільки успішна та надійна та чи інша компанія. Але не завжди звичайний громадянин отримає доступ до такої інформації. І навіть маючи її, не кожен зможе розібратися. Тому краще за все звертати увагу на те, які позиції займають страхові компанії України у рейтингу.

СК «ВУСО» у топ-5 страхових компаній України

Однією з організацій, які впевнено входять до групи страхових компаній України, є наша СК «ВУСО», яка вже 23 роки працює на ринку. Якщо подивитися рейтинг топ-10 страховиків України, то можна побачити, що в автострахуванні КАСКО та ОСАЦВ VUSO займає 5-ту позицію, а за «Зеленою картою» – четверту. П'яте положення й у розділі «Добровільне медичне страхування». У категоріях «Туристичне страхування»  і «Страховий захист майна» у неї впевнене друге місце.
У 2023 році компанія посіла третю позицію в категорії «Автостраховик року в КАСКО» в «ТОП-100: Рейтинги найкращих». А у 2024 році «ВУСО» стає «Найкращим корпоративним партнером». І це тільки останні досягнення нашої організації в рейтингах.

Цей вебсайт використовує cookies.
Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності та Правилами щодо файлів cookie.

Приймаю

Підпишіться на розсилку та отримуйте спеціальні пропозиції!📣