Правила реєстрації / постановки авто на облік в 2013 році > СК«ВУСО»

Правила реєстрації / постановки авто на облік в 2013 році > СК«ВУСО»

У зв'язку зі змінами, що набрали чинності у 2013 році в українському законодавстві, що стосується постановки автомобіля на облік, стає знову актуальним питання реєстрації, постановки на облік автомобіля. В результаті змін процес перереєстрації та реєстрації вживаних автомобілів став значно зручнішим і менш витратним. Що стосується нових авто, вартість яких понад 180 000 гривень, реєстрація подорожчає. Ці та багато інших нових аспектів постановки авто на облік будуть розглянуті в даній статті.

 

Розглянемо перелік документів необхідних для постановки авто на облік.

 

Щодо змін з цього року є можливість вносити зміни в реєстраційні документи (відновлення втрачених або зіпсованих документів) без пред'явлення транспортного засобу. Довідку - рахунок ви можете взяти в автосалоні, там же підписується договір купівлі-продажу, який не потрібен при реєстрації в МРЕВ, а лише закріплює права сторін. Що стосується техпаспорта, то техпаспорт старого зразка зобов'язаний бути розрізаним, з обов'язковою позначкою ДАІ про зняття машини з обліку всередині техпаспорта, якщо ж нового зразка з надрізаним куточком, то до нього додається облікова картка з печаткою МРЕВ.

Перелік документів для постановки автомобіля на облік / реєстрацію

Документи, що узаконюють придбання автомобіля (довідка-­рахунок)
Транзитні номера (червоні) отримані при знятті автомобіля з обліку або при виписці рахунку (довідки)
Паспорт та ідентифікаційний код нового власника
Страховий поліс ОСАГО (обов'язкове страхування) можна замовити швидко і зручно на сайті vuso.ua
Старий техпаспорт і виписка про зняття автомобіля з обліку (картка обліку автотранспорту).

Далі розглянемо покроково процедуру постановки на облік автомобіля, але для початку про нововведення. Більш немає необхідності в знятті з обліку авто при продажу чи переоформленні на іншу особу, тепер є можливість зробити пряму перереєстрацію на нового власника і зберегти номер, звичайно, за умови, що новий і старий власник проживають в одному регіоні. 

Необхідні Кроки

1. Подаємо заяву за встановленою формиою про постановку на облік машини в МРЕВ, зараз з'явилася можливість реєстрації авто в будь­якому зручному для Вас МРЕВ.

 

2. Оплачуємо необхідні для реєстрації платежі

 

3. Наступний етап це перевірка на достовірність і справжність номерних агрегатів (двигуна, кузова, шасі) на відповідність їх документам. Потім з квитанціями про оплату послуг експерта проходимо до вікна технічного контролю і обов'язково отримуємо акт техн. огляду та звірки номерів. З січня 2013 року власник має право відмовитися від послуг експерта криміналіста, якщо повністю впевнений у легальності авто. Але ДАІ радить перевірити на всяк випадок<

 

4. Йдемо в реєстраційне вікно і надаємо всі реєстраційні документи, документи, що підтверджують оплату всіх зборів і платежів. Після цього ми отримаємо новий технічний паспорт на машину і новийі номер державного зразка, що є заключним моментом постановки на облік автомобіля.

 

Що стосується змін по завершальному, реєстраційному етапу, тепер з'явилася приємна можливість вписати в новий тех. паспорт 2­х близьких родичів, які зможуть керувати автомобілем. Ви просто пишете заяву, і додаєте копії паспортів тих, кого ви вказуєте.

Вартість реєстрації постановки авто на облік

З 1 січня 2013 року вартість постановки на облік залежить від вартості автомобіля. Збір за первинну реєстрацію машини варіюється від 3%, якщо вартість машини не більше 183 тисяч грн. До 5%, якщо авто коштує понад 322 тисяч грн., Є так само і проміжна тарифна ставка, яка становить 4% для авто, вартість яких від 184 до 322 тисяч гривень.

 

Приємною новиною стало скасування тривідсоткового збору в пенсійний фонд за повторну постановку машини на облік , і так само скасовано податок з продажу 1 авто в рік.

 

Змінено також розмір держмита за посвідчення нотаріусом до 17 гривень для близьких родичів і до 86 гривень для інших осіб.

 

Зараз проведемо розрахунки повної вартості постановки машини на облік:

№ п/п

найменування платежу 

Сума грн. 

1.

Бланк держ.реєстрації

186,63

2.

Номерний знак (державний)

126,56

3.

Реєстрація авто в ДАІ
а) для машин закордонного виробництва
б)для машин вітчизняного виробництва


а) 190,15
б) 152,63

4.

Акт експертної оцінки

54,36

5.

Послуги банку за оплату всіх платежів

40 - 50

 

Разом:
а)для машин закордонного виробництва
б) для машин вітчизняного виробництва


а) 607,70
б) 570,18

 

Провівши детальний аналіз реєстрації автомобіля, з урахуванням всіх змін діючих з 2013 року, ми робимо висновок, що, так, дійсно, технологія постановки на облік машини спростилася, як з точки зору самого механізму реєстрації, так з точки зору витрат часу, тепер можна поставити авто на облік всього за 3 ­-4 години. При цьому повністю зник сенс платити будь-­кому сторонньому за оформлення вашого автомобіля

Цей вебсайт використовує cookies.
Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності та Правилами щодо файлів cookie.

Приймаю

Підпишіться на розсилку та отримуйте спеціальні пропозиції!📣