Перевірка авто за державним номером або VIN-кодом | СК “VUSO”

Перевірка авто за державним номером або VIN-кодом | СК “VUSO”

Досі трапляються ситуації, коли автомобілісту доводиться сплачувати чужі штрафи чи мати проблеми з колекторами після купівлі машини на вторинному ринку. Також він може дізнатися лише згодом, що двигун ТЗ був пошкоджений у серйозній аварії. Перевірка авто за номером або за VIN-кодом є реальним способом запобігти цим проблемам. До того ж існує велика кількість безкоштовних і платних онлайн-сервісів, за допомогою яких можна все це зробити.

Коли варто перевірити авто за держномером?

У різноманітних державних базах даних зберігається багато інформації про автомобілі, аварії, у які вони потрапляють, власників тощо. Також існують сервіси, де акумулюється інформація з різних джерел, а отже, людина може багато дізнатися про транспортний засіб. Існують випадки, коли варто завчасно перевірити авто за номером. Це корисно в таких ситуаціях:

  • перед покупкою вживаного автомобіля. Це одна з найпоширеніших причин перевірки. За допомогою держномера або VIN-кода можна дізнатися історію ТЗ, отримати інформацію про пробіг, наявність аварій, перебування під заставою тощо;

  • при реєстрації в органах державної влади. Це потрібно, щоб потім операція не була оскаржена;

  • для виявлення можливих махінацій. На сучасному авторинку представлено багато авто з США, Великобританії та інших західних країн. У міжнародних сервісах є необхідні дані про історію ТЗ та його стан, що дає змогу переконатися в правильності дій із машиною.

Також власники автомобілів можуть перевіряти наявність несплачених штрафів, використовуючи державний номер.

Що можна дізнатися за держномером або він-кодом?

Перевірка авто за він-кодом чи державним номером — це можливість отримати інформацію про:

  • технічні характеристики автомобіля. У звітах будуть вказані марку та модель транспортного засобу, рік випуску, об'єм двигуна, тип пального, тип кузова та колір авто. Ввівши в пошуковий рядок номер машини, автомобіліст може побачити VIN-код і далі порівняти його з тим, що вибитий під капотом, на дверях під аркою та в інших місцях. Збіг цих цифр є ознакою прозорості в користуванні ТЗ;

  • історію попередніх продажів машини. У звітах буде вказано, хто був попереднім власником, коли вони змінювалися, у яких регіонах реєструвався транспортний засіб. Ця інформація доступна в спеціальних сервісах;

  • історію аварій. Якщо машина отримала серйозні пошкодження та потребувала значного ремонту, який проводився на сертифікованих СТО, це також зазначається у відкритих базах. Це допомагає оцінити, наскільки сильно автомобіль постраждав у минулому. Окрім того, опція доступна в спеціалізованому пошуку;

  • реальний пробіг транспортного засобу та проходження техоглядів. Це важливо для оцінки його технічного стану;

  • відомості про наявність застав, кредитів чи інших юридичних проблем, пов'язаних з авто. Це допомагає уникнути придбання автомобіля з фінансовими зобов'язаннями.

VIN-код перевірка дозволяє комплексно оцінити стан машини й прийняти обґрунтоване рішення щодо її купівлі. У такий спосіб можна мінімізувати власні ризики при майбутньому користуванні машиною.

Як виконати перевірку авто за номером чи VIN-кодом?

Розвиток сучасних онлайн-технологій сприяє тому, що люди отримують доступ до такої інформації, яка не дозволяє маніпулювати ними. Процедура отримання відомостей про машину з відкритих баз даних допомагає майбутнім власникам уникнути шахрайства. Розповідаємо, як перевірити автомобіль за номером.

Для тих, хто збирається купувати авто, крім зовнішнього вигляду, марки та моделі, потрібно дізнатися його реєстраційний номер. Далі можна буде працювати з ним. Добре, якщо номер машини видно на фотографіях в оголошенні про продаж. Якщо ні, то не соромтеся попросити попереднього власника чи посередника дати цей номер, щоб перевірити транспортний засіб ще до зустрічі з продавцем і укладання угоди.

Один із найзручніших способів перевірки авто за номером – це використання спеціальних онлайн-сервісів. Вони дозволяють оперативно й безкоштовно отримати базову інформацію про автомобіль. Просто введіть номер машини або VIN-код на відповідному сайті, і вам нададуть звіт з основними даними про транспортний засіб. Це можна зробити за допомогою державного сервісу «Опендатабот». Доступна така перевірка номера авто після попередньої реєстрації на спеціалізованому порталі для продажу транспортних засобів AUTO.RIA.

Деякі сервіси також пропонують можливість замовити розширений звіт, який включає додатково історію ДТП, кількість попередніх власників, пробіг автомобіля та інші важливі відомості. Як правило, такі послуги є платними (наприклад, autodna.com.ua або vininspect.com). Але це корисно під час купівлі автомобіля з-за кордону, адже допомагає уникнути неприємних сюрпризів.

Для цієї сторінки переклад на Вашій мові відсутній


Цей вебсайт використовує cookies.
Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності та Правилами щодо файлів cookie.

Приймаю

Підпишіться на розсилку та отримуйте спеціальні пропозиції!📣