Чим хворіє “покоління Х”?

Самостійність, відповідальність та впевненість у собі — точна характеристика представників “генерації Х”, яка сформувалася між 1963-1975 роками. Головними цінностями у їхньому житті є родина, власне житло, матеріальні блага. Щоб отримати бажане, “ікси” керуються єдиним правилом: “Без труда нема плода”. На їхніх плечах лежить відповідальність за власний успіх, добробут батьків та щасливе майбутнє дітей. Вони стали свідками великих історичних змін, зокрема пережили Чорнобильську катастрофу, розпад СРСР, революції та світові пандемії. Звісно, такі обставини та спосіб життя далися в знаки і позначилися на здоров’ї “покоління Х”. 

Чим хворіють “ікси”? 

  • Серцево-судинні захворювання;
  • онкологія;
  • ендокринні хвороби;
  • хронічна перевтома, проблеми зі сном;
  • легеневі захворювання;
  • захворювання опорно-рухового апарату.

У віці 50-60 років про здоров’я необхідно піклуватися з особливою відповідальністю. Тому VUSO пропонує дотримуватися таких порад: 

  1. Дотримуйтесь здорового способу життя. Активність, регулярний сон, збалансоване харчування можуть не лише попередити велику кількість хвороб, а й зміцнити ваше тіло.

  2. Контроль рівня стресу. Уникайте негативних емоцій та намагайтеся боротися з власною тривогою: займіться саморефлексіями, медитаціями, арттерапією тощо. Якщо не вдається побороти хвилювання самостійно, радимо звернутися до фахівця.

  3. Контроль цукру. Мінімізуйте споживання продуктів з високим вмістом цукру та вуглеводів, а також спостерігайте за рівнем цукру в крові, особливо якщо є схильність до діабету.

  4. Підтримка здоров'я мозку: Займайтеся регулярною ментальною активністю, включаючи читання, вивчення нових навичок, вирішення головоломок та інше, для збереження когнітивних функцій.

  5. Збереження оптимального вагового статусу: Ведіть активний спосіб життя та підтримуйте здорову вагу шляхом регулярної фізичної активності та збалансованого харчування.

  6. Регулярні медичні огляди. Раз на рік необхідно проводити повний чекап організму, який дозволить вчасно виявити хвороби та почати лікування. За наявності додаткових факторів ризику, необхідно звертатися до лікарів частіше та одразу після появи перших симптомів. 

Страхова компанія ВУСО готова потурбуватися про захист вашого здоров’я і пропонує придбати добровільне медичне страхування “Медичний консьєрж”, яке гарантує швидку організацію консультацій, діагностики та лікування, покриття всіх рекомендацій лікаря та забезпечення медикаментами. 

Оформте медичне страхування вже зараз!
Бажаємо міцного здоров’я!

Цей вебсайт використовує cookies.
Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності та Правилами щодо файлів cookie.

Приймаю

Підпишіться на розсилку та отримуйте спеціальні пропозиції!📣