Чи потрібне страхування для виїзду за кордон?

Поїздки за кордон завжди викликають чимало переживань, особливо серед українців. За останні кілька років було прийнято чимало змін до правил в’їзду в інші країни, після яких залишилось чимало питань. Серед туристів досі точаться дискусії щодо того, чи потрібне страхування українцям для виїзду за кордон. Такі непорозуміння викликані скасуванням його обов’язкової необхідності на початку повномасштабного вторгнення. Тоді це правило набуло рекомендаційного характеру, а більшість країн, які приймали українських біженців, пропонували медичний захист безоплатно. 

Наразі можемо впевнено стверджувати, що туристичне страхування є ОБОВ’ЯЗКОВИМ для усіх, хто їде за кордон. Передусім, це ваша власна гарантія отримання кваліфікованої та якісної медичної допомоги та фінансової підтримки. Також не варто ігнорувати той факт, що прикордонники можуть попросити вас підтвердити наявність страхування задля безпечного перебування у їхній країні. Та і це не остання причина, яка спонукає туристів оформлювати страховку. 

  • Дорога медицина 

Медичні послуги за кордоном дуже дорогі, в порівнянні з Україною. Якщо консультація в наших клініках може коштувати в межах 450 грн, то за межами країни прайс може сягати 50 євро. Тут стає зрозумілим, що така поїздка може суттєво похитнути вашу фінансову рівновагу. Страхування у цьому випадку реально рятує ситуацію, оскільки її вартість неспіврозмірна з цінами на лікування. Це очевидна економія коштів.

  • Швидка організація допомоги 

Після великого напливу українських біженців закордонна медицина стикнулася із проблемою комунікації та великим потоком пацієнтів. Для багатьох наших громадян організація прийому до лікаря стала суцільним випробовуванням. Страхова компанія і тут надає перевагу своїм клієнтам, адже асистанс організує все самостійно. Вам потрібно лише прийти в зазначений час у потрібне місце. 

  • Придбання ліків

У більшості країн світу придбання ліків у аптеці вимагає наявності рецепта від лікаря. Отримати рецепт можна лише після консультації з медичним фахівцем, за яку потрібно заплатити. Проте витрати на візит до лікаря можна компенсувати за рахунок медичного страхування. 

  • Отримання дозвільних документів

Страхування є в переліку обов’язкових документів для отримання більшості дозволів у консульських установах. 

Як обрати страховку?

Перед вибором страхування варто уважно ознайомитися з умовами полісу. Важливо враховувати такі моменти, як ліміт медичного покриття, територія дії, а також умови виплати в разі настання страхового випадку. Крім того, корисно вивчити відгуки і рейтинги страхових компаній, щоб обрати надійного партнера для медичного захисту під час подорожі.

Страхова компанія “VUSO”  забезпечить повний захист вашого здоров'я за межами України. А додаткові опції в пакетах XL та XXL позбавлять зайвих турбот, пов'язаних із втратою багажу, юридичної допомоги тощо.

Не варто нехтувати страховкою, адже важливо розуміти, що непередбачені ситуації можуть виникнути у будь-який момент. Медичний захист може стати вирішальною у забезпеченні допомоги та зручності під час подорожі. 

 

Цей вебсайт використовує cookies.
Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності та Правилами щодо файлів cookie.

Приймаю

Підпишіться на розсилку та отримуйте спеціальні пропозиції!📣