Автострахування онлайн: наскільки ми відстаємо від Європи і світу? > СК«ВУСО»

Автострахування онлайн: наскільки ми відстаємо від Європи і світу? > СК«ВУСО»

Історія обов'язкового страхування в Європі почалася в 1930 році. З тих пір страхові компанії в розвинутих країнах навчилися передбачати бажання клієнтів. Але чи готові українські страховики до викликів епохи Google і Facebook?

Закон про ОСЦПВ діє з 1 липня 2004 року. Відтоді законодавці і чиновники постійно змінюють і допрацьовують правила цього виду страхування. Так, в 2016 році Нацкомфінпослуг збільшила ліміти виплат за шкоду майну і здоров'ю — до 100 і 200 тис. грн відповідно. Це розумне рішення. Адже в 2015 році відчутно зросли ціни на ремонт після ДТП і лікування.

Водії цікавляться, коли вони зможуть страхувати свої машини онлайн? Як їх американські і європейські колеги. У США і ЄС страхові компанії продають електронні страхові поліси клієнтам вже більше 10 років. Водії вже переконалися, що це зручно як погашати кредити і платити за електроенергію в інтернеті.

В Україні страхування відстає від цивілізованих країн. Тому що чинний Закон про ОСЦПВ не дозволяє страховим компаніям реалізовувати електронні поліси автоцивілки. Поки депутати не внесуть зміни в поточний Закон або приймуть новий, справа не зрушиться з мертвої точки.

Народні обранці вже зробили перші кроки в цьому напрямку. 27 листопада 2015 роки чотири депутати зареєстрували у Верховній Раді проект Закону №3551. Якщо його підтримають інші парламентарії, то страховики зможуть продавати клієнтам електронні поліси. А поки що водії замовляють поліс ОСЦПВ онлайн у страхових компаній у вигляді паперових документів. Ситуація не зміниться поки проект №3551 не стане Законом.

Якщо ви замовите паперовий поліс в інтернеті, то побачите, що це схоже на придбання товарів в онлайн-магазині. Водій на сайті компанії вказує дані про себе і свій автомобіль, спосіб оплати і доставки поліса. Кур'єр привозить клієнту поліс в належне місце і зручний час.

На сайті СК ВУСО клієнти перед замовленням поліса можуть розрахувати його вартість за допомогою калькулятора. З його допомогою ви дізнаєтеся, наприклад, що вартість ОСЦПВ залежить від об'єму двигуна автомобіля.

 

Бізнесмени знають, що компаніям слід вгадувати і втілювати бажання клієнтів. Адже це покращує життя людей і приносить прибуток бізнесу. Чи послідують їх прикладу парламентарії і зроблять крок назустріч своїм «клієнтам»? Покаже час.

Цей вебсайт використовує cookies.
Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності та Правилами щодо файлів cookie.

Приймаю

Підпишіться на розсилку та отримуйте спеціальні пропозиції!📣