VUSO для бізнесу. Медичне страхування ⭐ СК VUSO

VUSO для бізнесу. Медичне страхування ⭐ СК VUSO

Турбота про власних робітників стала одним із ключових акцентів в роботі відповідального бізнесу в Україні. Роботодавці намагаються створити максимально комфортні умови та гарантії захисту своїх працівників. Найпоширеніший спосіб забезпечення додаткової підтримки своїх співробітників – добровільне медичне страхування. Особливо актуальним це стало в умовах воєнного стану. Про всі тонкощі ДМС в умовах війни розповів Дмитро Цимідан, Директор Департаменту страхування корпоративних клієнтів.

– Як змінилася кількість корпоративних клієнтів після повномасштабного вторгнення?

– На жаль, війна внесла корективи. На початку війни ринок різко впав, проте, починаючи з березня-квітня, ринок ожив і більшість компаній, на яких прямо війна не вплинула, які не знаходилися під окупацією та/або майно компанії не було знищено, відновили страхування. На сьогодні ми відновили близько 75% довоєнного портфеля.

– Чи змінилася ціна медичного страхування за час повномасштабної війни?

– Після початку повномасштабних військових дій страховики переважно намагалися стримувати ціни попри інфляцію. Вже з 4 кварталу 2022 року, на який припадає пік збитковості, страховики будуть змушені, хоч і стримано, але підняти ціни мінімум на 15-20%. Така ж тенденція збережеться й у 2023 році.

– Які тренди спостерігаєте у сфері ДМС?

– Основними трендами можна назвати впровадження в класичний продукт ДМС таких інструментів як телемедицина, додаткове покриття ВЗК, покриття пасивних військових ризиків, віддалене підписання договорів страхування, використання альтернативних способів комунікацій, зокрема мобільних додатків та чат-ботів, завдяки яким користуватися продуктом стає набагато простіше.

– Що покриває поліс ВЗК? Консультації з лікарями онлайн?

– Поліс ВЗК може покривати онлайн-консультації з лікарем, якщо не йдеться про критичні стани. В деяких випадках, це може бути повторна консультація. Таку ж практику ми почали використовувати і в рамках ДМС після початку пандемії 2019 р.

– Чи мають зараз клієнти бути обов’язково присутніми в офісі страхової під час заключення договору страхування? Чи війна перевела цей процес в онлайн?

– Для клієнтів вже давно нема потреби бути присутнім в офісі страхової компанії для підписання договору, проте низка клієнтів бажала працювати з паперовою версією договору. Якщо до повномасштабного вторгнення половину договорів підписували у паперовому вигляді, то після нього частка паперових договорів не перевищує 20%. 

– Чи покриваються медичною страховкою травми та поранення, які людина отримала під час бойових дій?

– У договорах добровільного медичного страхування, які були укладені до початку військових дій, будь-які військові ризики перебували у винятках і не покривалися. Однак після початку повномасштабного вторгнення кожен страховик самостійно визначав, як урегулювати події такого характеру. У нашій компанії було ухвалено рішення покривати пасивні військові ризики цивільних застрахованих. За всіма новими контрактами це питання обговорювалося з клієнтом індивідуально і завжди знаходилися рішення.

– Чи можуть українці, які виїхали за кордон, оформлювати медичне страхування в Україні? Чи краще за кордоном? 

– Вони не просто можуть, а обов'язково повинні це зробити, адже вартість медичних послуг у Європі неспіввідносна з вартістю медичної страховки при виїзді за кордон. Вона дешевша, ніж страховка від закордонних компаній. Також поліс ВЗК може бути включений у покриття ДМС, наприклад, всі наші застраховані по ДМС автоматично отримали покриття з ВЗК  після 24.02.22 на весь період дії договору.

 

Цей вебсайт використовує cookies.
Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності та Правилами щодо файлів cookie.

Приймаю

Підпишіться на розсилку та отримуйте спеціальні пропозиції!📣