Готуємось до холодів > СК«ВУСО»

Готуємось до холодів > СК«ВУСО»

Зима (ще не) близько… І починати підготовку до морозів потрібно вже зараз, адже вересень нам вже “натякнув”, що тепла чекати не варто. В період війни питання підготовки житла до холодів стає особливо актуальним,  адже ворожі війська під час обстрілів часто обирають собі за ціль газоносні станції та теплові енергостанції. Окрім того, в певних містах мешканців багатоквартирних будинків вже попередили про те, що температура може бути дещо нижчою від норми. Тому не гайте часу і подбайте про тепло в своєму будинку вже зараз.

1. Перевірка батарей

Це найголовніше завдання перед початком опалювального сезону. Ви можете знехтувати ним, але потім не дивуйтеся, якщо батарея буде погано гріти, протікати, а в гіршому випадку – її зірве. Така аквадискотека навряд вам буде до вподоби. Тому не полінуйтеся і викличте майстра, який уважно все огляне. Якщо ж така неприємність все ж станеться, то хорошим варіантом захисту може бути страхування нерухомості, яке покриє ремонт систем і зіпсованих елементів будинку.

2. Герметизація вікон та дверей

Думаєте, що металопластикові вікна та надміцні двері здатні вберегти вас від морозів? Так, це діє лише в перші роки користування. З часом вони все ж потребують проведення профілактики та ущільнення. Таким чином вам не доведеться “гріти” вулицю, адже тепло буде зберігатися в будинку.

3. Підготуйте альтернативні засоби опалення

В умовах війни не варто забувати, що ворожі ракети часто долітають саме до систем забезпечення будинків теплом. В такому разі вас можуть врятувати альтернативні засоби опалення: для приватного будинку можна, а також використати каміни, вбудовані печі та твердопаливні котли, для яких обов’язково потрібно заготувати дрова та пелети ; для квартири – інверторні кондиціонери, системи електроопалення. Але і тут є один нюанс… У вас має бути електрика.

4. Подбайте про наявність альтернативних джерел енергії

В цьому випадку власники приватних будинків мають виграшну позицію, адже у них є можливість встановити власні сонячні панелі, які акумулюють енергію і дозволяють користуватись “власною” електрикою. Щоправда, такий варіант достатньо дорогий. Також можна використати різні генератори. А що робити власникам квартир? Деякі ОСББ вже подбали про це і самостійно придбали генератори. Якщо ж такого варіанту немає, то можна поїхати до друзів, які мають сонячні батареї…  а можна завчасно придбати портативні акумулятори, зарядні станції, а також сонячні міністанції. Навряд вони зможуть забезпечити тепло, але чай заварити ви точно зможете.

5. Потрібно ще більше одягу, ковдр, чаю, грілок та “бабусиних” килимів на стінах!

Звичайно, що ми пожартували про “бабусині” килими (ні), однак не варто ігнорувати такі прості способи зігрітися. Тим паче якщо це можна зробити з легкою ноткою креативу: дістаньте своє улюблене кегурумі у вигляді якоїсь тваринки та в’язані шкарпетки, зробіть будиночок із пледів і подушок, а до чаю можна додати щось незвичне… якщо ви розумієте про що ми:). 

Насправді це далеко не всі способи підготовки до холодів, однак навіть використання як мінімум двох з вищеперерахованих допоможе зберегти тепло в оселі. 

Теплої осені і мирного неба!

P.S. Але ж всі ми знаємо, що насправді нас гріють не батареї, а любов рідних.

 

Цей вебсайт використовує cookies.
Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності та Правилами щодо файлів cookie.

Приймаю

Підпишіться на розсилку та отримуйте спеціальні пропозиції!📣