Страховикам спрощують роботу з ЦБД МТСБУ > СК«ВУСО»

Страховикам спрощують роботу з ЦБД МТСБУ > СК«ВУСО»

Впровадження режиму автоматичного взаємодії інформаційних систем страховиків з централізованою базою даних МТСБУ, спрощує процес завантаження даних і підвищує оперативність їх обробки.
 
Другий рік в Моторному (транспортному) страховому бюро України функціонує централізована база даних (ЦБД), що містить інформацію про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСЦПВВНТЗ). Основним джерелом наповнення ЦБД є страхові компанії, які використовують для внесення даних спеціальну програму - модуль імпорту.
 
Для зручності страховиків-членів МТСБУ, в додаток до модуля імпорту був розроблений і впроваджений новий інструмент для автоматизації роботи страховиків з ЦБД, побудований на основі технології веб-сервісів. Така технологія є популярною у використанні завдяки своїй простоті та доступності. Вона спрямована, перш за все, на спрощення та підвищення оперативності інформаційної взаємодії між страховими компаніями і МТСБУ.
 
Розроблені веб-сервіси дозволяють автоматично, в момент введення інформації в інформаційну систему страховика, завантажувати дані в ЦБД МТСБУ і перевіряти їх коректність, виконувати пошукові запити, отримувати типові звіти і експортувати довідники з ЦБД, не виходячи з власної інформаційної системи ..
 
«Веб-сервіси дозволяють працювати з ЦБД, не виходячи зі звичного інтерфейсу внутрішньої інформаційної системи страхової компанії. Завдяки цьому, зникає потреба в окремому модулі імпорту. Даний механізм взаємодії підтримує роботу з інформаційними системами страхових компаній, незалежно від платформи, на якій вони розроблені », - коментує генеральний директор компанії« Комп'ютерні інформаційні технології », розробника ЦБД МТСБУ, Олександр Петропавлівський.
 
Особливо актуальний цей інструмент для великих компаній, щодня обробляють велику кількість даних. Механізм взаємодії СК і ЦБД МТСБУ дозволяє оптимізувати трудовитрати компанії при роботі з даними по ОСЦПВВНТЗ.
 
 «Інтеграція за допомогою веб-сервісів ЦБД МТСБУ та інформаційної системи Nexstep.CIS страхової компанії «ВУСО» дозволила оптимізувати роботу співробітників нашої компанії, - стверджує заступник голови правління з інформаційних технологій СК« ВУСО » Олександр Бондаренко. - Істотно підвищилася оперативність обміну даними з ЦБД. Скоротилися трудовитрати в результаті ліквідації ручного процесу щомісячної заливки даних в ЦБД МТСБУ з подальшою ручною звіркою показників в МТСБУ і Нацкомфінуслуг. Інтеграція знизила інформаційне навантаження за рахунок використання звичного інтерфейсу і механізмів власної системи. Ці та багато інших нововведень значно спростили процеси підготовки звітності СК перед МТСБУ ».
 
Генеральний директор компанії «Nexstep Solutions», розробника автоматизованої системи управління страховою компанією Nexstep.CIS, Андрій Таганський зазначив, що в процесі розробки модуля інтеграції з веб-сервісами був виявлений і успішно вирішено цілий ряд завдань, пов'язаних з оптимізацією обробки та синхронізації великих масивів даних . При цьому пан Таганський відзначив високий рівень якості розробки веб-сервісів і готовність компанії «Комп'ютерні інформаційні технології» всебічно сприяти процесу інтеграції сервісів в їх систему.
 
Використання - веб-технології підвищує не тільки швидкість взаємодії з базою даних МТСБУ, але і якість даних, що вводяться. Так, вже на первинному етапі обробки страхового поліса, оператор отримує звіт про результати перевірки введених даних і, в разі наявності помилок, має можливість максимально оперативно внести необхідні уточнення і зміни.
 
 «Ми схвалюємо страхові компанії, які йдуть в ногу з часом, використовують і впроваджують нові технологічні розробки. Треба визнати, що МТСБУ недостатньо активно популяризує можливості потужної інформаційної системи, створеної і функціонуючої в МТСБУ. Ми сподіваємося, що масове впровадження веб-сервісів ЦБД МТСБУ серед членів МТСБУ не змусить себе довго чекати. По мірі того, як буде розширюватися коло користувачів ЦБД, в тому числі, для електронного контролю за наявністю чинного поліса страхування щодо конкретного транспортного засобу, питання оперативності внесення даних в систему вийде на перший план. Веб-сервіси будуть допомагати вирішенню цього завдання.» - Коментує начальник центру методології, аналізу та розвитку МТСБУ Олена Володимирівна Машаро.
 

Цей вебсайт використовує cookies.
Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності та Правилами щодо файлів cookie.

Приймаю

Підпишіться на розсилку та отримуйте спеціальні пропозиції!📣