Автоновини

Автоновини

У новому дайджесті автоновин зібрали інформацію про нову послугу для водіїв від МВС, необідні речі в авто на час воєнного стану та зміну дорожніх знаків.

МВС впроваджує нову послугу для водіїв, які знаходяться за межами України

Тепер українські водії можуть замовити обмін свого посвідчення водія онлайн з доставкою за кордон. Пресслужба МВС повідомила, що ця нова послуга доступна для українців, що проживають у Польщі. Замовлення здійснюється через електронний кабінет водія та може стати в нагоді для тих, хто потребує обміну посвідчення через втрату, пошкодження або зміну персональних даних. Процес замовлення простий і зручний: від авторизації в електронному кабінеті до отримання готового документа в обраному відділенні, з орієнтованим терміном доставки близько 15 днів.

Що треба мати в авто під час воєнного стану?

У воєнний час водії повинні бути готові до непередбачуваних ситуацій на дорозі. Міністерство реінтеграції рекомендує мати при собі: лопату для прибирання снігу та самооборони, ніж для різних потреб, невелику сокиру для рубки деревини та ремонту, буксирний трос для евакуації, та рулон армованого скотчу для тимчасового ремонту. Також важливо мати запас води, їжі, теплого одягу та запас пального, а також зарядні пристрої та інші сигнальні засоби для забезпечення зв'язку із зовнішнім світом.

Нові дорожні знаки 

Український Кабінет Міністрів затвердив нові знаки для Правил дорожнього руху, включаючи ті, що показують напрямки до туристичних об'єктів та спортивних споруд. Зокрема, зміни стосуються знаків 5.57-5.60, які тепер можуть містити піктограми згідно з ДСТУ 9114:2021.

Цей вебсайт використовує cookies.
Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності та Правилами щодо файлів cookie.

Приймаю

Підпишіться на розсилку та отримуйте спеціальні пропозиції!📣