Електронний страховий поліс (електронний поліс) > СК«ВУСО»

Електронний страховий поліс (електронний поліс) > СК«ВУСО»

Онлайн-страхування в останні декілька років набирає велику популярність, у зв'язку з цим актуальність придбає електронний страховий поліс, аналог звичного паперового страхового полісу.

Що таке електронний страховий поліс?

Електронний страховий поліс - це страховий поліс в електронному вигляді, при цьому він має юридичну силу, рівну звичайному паперовому екземпляру страхового полісу або, як його називають, договору страхування. Згідно із Законом України «Про електронні документи і електронний документообіг», електронний поліс має таку ж юридичну силу, що і друкарський документ з "мокрою" печаткою.

Як працює електронний страховий поліс?

Для того, щоб отримати електронний поліс, клієнтові необхідно розрахувати вартість страхового полісу, заповнити свої особисті дані і сплатити онлайн за допомогою банківської карти. Після цього співробітник страхової компанії відправляє на електронну пошту страховий поліс в електронній формі, у вигляді файлу формату pdf, який відповідає заявці, після цього клієнт за бажанням може роздрукувати його. Необхідно відмітити, що сьогодні страхова компанія додатково ще відправляє клієнтові поштою або кур'єром паперовий екземпляр страхового полісу. Електронний поліс Страховик підписує, використовуючи електронний цифровий підпис, який має юридичну силу звичайного підпису і мокрої печатки.

Як перевірити достовірність електронного полісу?

Достовірність електронного страхового полісу ви можете перевірити різними методами залежно від виду страхування. Наприклад, електронний поліс ОСЦПВ (автоцивілки), ви можете перевірити на офіційному сайті МТСБУ, а електронний поліс туристичного страхування, майнового страхування або договір КАСКО - на офіційному сайті страхової компанії.

У чому переваги електронного полісу?

Головна перевага електронного полісу - це заощадження часу, електронний поліс оформляється значно швидше, приблизно за 5 хвилин, для його отримання немає необхідності кудись їхати, тому що електронний поліс буде вiдправлений на ваш e-mail.

Додаткову перевагу електронного полісу можуть відчути на собі клієнти, які хочуть купити поліс туристичного страхування (ВЗР) або автоцивілку (ОСЦПВ), тому що при оплаті онлайн цих страхових продуктів діючий страховий поліс буде у них на електронному ящику вже впродовж години.

Перехід на електронний документообіг у взаємовідносинах між страховою компанією і страхувальником стає інноваційною зміною, яка економить час клієнтів страхової компанії і робить процес замовлення, отримання і оформлення полісу автогромадянки (ОСЦПВ), туристичного страхування або страхування майна бiльш швидким та простим, а отже доступнішим і зручним.

 

Цей вебсайт використовує cookies.
Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності та Правилами щодо файлів cookie.

Приймаю

Підпишіться на розсилку та отримуйте спеціальні пропозиції!📣