Що робити, якщо немає світла, опалення та води? ⭐ СК VUSO

Що робити, якщо немає світла, опалення та води? ⭐ СК VUSO

Слава Україні! На зв’язку VUSO!

Ракетні обстріли завдали значних пошкоджень енергосистемі України, однак хвилюватися не варто. Наші комунальники роблять все, аби в наших оселях швидше з’явилося світло, опалення та вода (за що ми безмежно вдячні). А поки нам доводиться чекати на відновлення цих благ цивілізації, ми пропонуємо вам скористатись нашими порадами, які допоможуть вам у цей час.

  • СВІТЛО 

1. Завжди на зв’язку

Разом зі світлом у багатьох українців зник і зв’язок. Мобільні оператори подбали про те, аби ви не втратили можливість спілкуватися з рідними, тому ще на початку повномасштабного вторгнення ввели опцію внутрішнього роумінгу. Ви можете перемикатися з мережі одного оператора на іншу без доплати. Це зробити дуже просто в налаштуваннях:  зайдіть в меню «Параметри» – «Стільникові дані» – «Вибір мережі» – вимкніть автовибір мережі і виберіть одного з операторів.

2. Економія заряду

Павербанки дуже сильно виручають нас в разі відсутності світла, однак і вони мають здатність розряджатися. Тому потрібно берегти заряд на своїх гаджетах. Вимкніть програми, які працюють у фоновому режимі, вимкніть геолокацію, зменшіть час використання енергозатратних програм, знизьте яскравість, використовуйте режим польоту. Ці прості поради допоможуть зекономити енергію пристроїв.

3. Безпека понад усе

Відсутність вуличного освітлення підвищує шанси потрапити в неприємні ситуації, зокрема на дорозі. Рекомендуємо всім пішоходам використовувати світловідбивачі для верхнього одягу. Така маленька деталь може врятувати вам життя. Та й самим водіям варто знизити швидкість і бути готовими до того, що пішоходи можуть з’явитись нізвідки.

  • ВОДА 

1. Бювети

Цей варіант спрацює за наявності електрики у вашому районі. 

2. Природні джерела

Так, для багатьох людей це виявиться несподіванкою, але навіть у великих містах є природні джерела ПИТНОЇ води. І деякі з них навіть безкоштовні. Тому шукайте найближчі точки на картах і робіть запаси.

3. Доставка

Мусимо визнати, що це найдорожчий із способів отримання води. Водночас він і найзручніший, адже вам не треба самостійно шукати і доставляти воду до свого будинку.

  • ТЕПЛО

Тут варіантів насправді небагато: навряд у всіх є можливість установки буржуйки у власному домі. Тому ми пропонуємо низку лайфхаків, які допоможуть зігріти себе в холодну пору: 

- якщо маєте газ, то рекомендуємо нагріти воду і наповнити нею пляшки. Таким чином у вас з’явиться грілка, яку можна покласти у постіль;

- використовуйте термоси, для довготривалого збереження теплої води;

- ваша кухонна плита може стати тимчасовим джерелом тепла. Можете запалити духовку і деякий час не зачиняти її, щоб тепле повітря розійшлося по приміщенню. Але не забудьте зачинити двері на кухню, бо так весь будинок ви точно не нагрієте:).

 Користуйтеся нашими порадами і пам’ятайте слова: “Краще без світла, але без вас”.

 

Цей вебсайт використовує cookies.
Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності та Правилами щодо файлів cookie.

Приймаю

Підпишіться на розсилку та отримуйте спеціальні пропозиції!📣