Привіт, Covid! Коротко про головне ⭐ СК VUSO

Привіт, Covid! Коротко про головне ⭐ СК VUSO

У світлі подій, які відбуваються в Україні, більшість людей вже встигла забути про коронавірус. Однак підступне захворювання нагадало про себе нещодавно: лише за період з 19 по 25 вересня в Україні було зафіксовано 44 137 випадків коронавірусної хвороби. 

Нова хвиля COVID-19 набирає обертів, тому VUSO вирішила нагадати найважливішу інформацію про хворобу. Керівниця проєкту реорганізації бізнес-процесів ДМС Леонтина Гловер дала відповіді на найпоширеніші запитання. 

– Чи лишається ризик захворіти українцям на ковід? Які категорії людей більш вразливі до цього захворювання?

– Так, ризик залишається. Більш вразливими є люди старшого віку і люди, які страждають на хронічні хвороби.

– В Україні продовжується процес вакцинування населення. Які зараз є рекомендації щодо отримання вакцини?

– Справді, в Україні продовжується вакцинація від covid-19. Всі охочі можуть вакцинуватись у найближчому пункті щеплень чи центрі масової вакцинації. Щеплення – добровільні й безоплатні. Для перших двох доз дорослі самостійно обирають для себе вакцину з тих, що є в наявності. Для бустерної дози є спеціальні рекомендації.

Її можна отримати щонайменше через шість місяців з дати отримання другої дози. Після введення можна буде отримати новий Covid-сертифікат.

– Як підготуватися до вакцинації? Які побічні реакції можуть виникнути?

– Особлива підготовка не потрібна, за винятком тих, хто страждає на тяжкі хронічні та алергічні захворювання. У такому випадку, потрібна попередня консультація лікаря.

Такі реакції організму, як втома, головний біль та біль у м’язах, можуть проявлятися протягом одного-трьох днів після вакцинації та зникати через один-три дні після їх початку. Ці явища трапляються часто. Якщо вони не зникають або погіршуються, слід звернутися до лікаря.

– Чи можна змінювати вакцину (напр. рік тому зробили вакцинацію Pfizer, а цьогоріч CoronaVac)?

– Для бустерної дози перевагу надаватимуть мРНК-вакцинам – Moderna або Pfizer, незалежно від того, якою вакциною була щеплена людина. Тим, хто отримав перші два щеплення вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech, рекомендовано вводити бустерну дозу вакциною Pfizer. Також можна зробити іншою вакциною згідно з дозволеними в Україні схемами.

– Яких додаткових заходів треба дотримуватись, аби захистити себе від хвороби?

– Можу дати кілька порад: проводити наскрізне провітрювання приміщень та робити вологе прибирання із використанням дезінфекційних засобів, уникати осіб з ознаками інфекційного захворювання, обмежити відвідування місць масового скупчення людей, проводити регулярну обробку рук спиртовмісним засобом та/або мити їх з милом, дотримуватися правил респіраторної гігієни, користуватися одноразовими масками при необхідності, проводити їх заміну, як тільки вони стануть вологими чи забрудняться.

– Разом з коронавірусом в осінній період поширюються й інші захворювання зі схожими симптомами. Як їх не сплутати?

– Симптоматика Covid-19 та сезонних гострих респіраторно-вірусних захворювань багато в чому схожа. Однозначно визначити винуватця захворювання дозволить лише лабораторне дослідження – експрес-тест чи ПЛР.

Ще один захисту від хвороби – страхування від VUSO! Такий варіант не захистить вас від хвороби, однак точно вбереже ваш бюджет від надмірних витрат на лікування.

 

Цей вебсайт використовує cookies.
Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності та Правилами щодо файлів cookie.

Приймаю

Підпишіться на розсилку та отримуйте спеціальні пропозиції!📣