Як правильно укладати договір КАСКО? > СК«ВУСО»

Як правильно укладати договір КАСКО? > СК«ВУСО»

   Приймаючи рішення застрахувати свій автомобіль за програмою страхування КАСКО, людина починає ламати голову, як це правильно зробити, і на що звернути увагу при укладанні договору. Тут дуже важливо відповідально поставитися до цих питань і з особливою увагою вивчити умови договору, що укладається. Тільки ознайомившись з усіма пунктами договору, у вас сформується повна картина того, за що ви платите гроші.
 
Крім того, уважно вивчивши договір, ви зможете уникнути конфліктів із страховою компанією і будете точно впевнені, в яких саме випадках буде виплачено страхове відшкодування. У більшості ситуацій саме необізнаність в умовах договору призводить до формування негативного ставлення, як до страхової компанії, так і до страхування в цілому.
 
   У цій статті ми б хотіли вказати ті пункти, на які варто звернути особливу увагу при укладанні договору КАСКО.
 
   У першу чергу потрібно звірити власні особисті дані з даними зазначеними у договорі (ПІБ, паспортні дані, ІНН, адреса та інші), тому що невідповідність цих даних може привести до неприємних ситуацій і затягування термінів при настанні страхової події. Також не забувайте звіряти дані про автомобіль, який ви страхуєте з тими, що вказані в ваших документах (держ. номер, модель, марка, номер кузова і т.д.).
 
   Одним з важливих факторів, який потрібно вивчити, є пункт, в якому вказано розмір і вид франшизи. При укладанні договору КАСКО може прописуватися кілька різних франшиз на різні страхові випадки. Наприклад, може бути зазначено, що франшиза при пошкодженні транспортного засобу становить 2%, а при його викраденні 10%. Ви повинні пам'ятати, що франшиза це та частина страхового відшкодування, яка не виплачується, тому бажано вибирати договір з найменшою франшизою.
 
   Також варто обов'язково вивчити пункти договору, в яких вказані випадки, при яких страхове відшкодування виплачено не буде. Зазвичай це перелік всіх ситуацій, на які не поширюється страхове покриття КАСКО. Важливо чітко розуміти за яких умов буде виплачено страхове відшкодування, що покриває Ваш договір КАСКО і в яких ситуаціях страхових виплат не буде.
 
   Не забудьте заздалегідь вказати всіх осіб, які можуть керувати вашим автомобілем і внести їх в договір страхування, тому що у випадку виникнення страхової події, якщо за кермом виявиться не зазначена в договорі особа, виплата здійснюватися не буде.
Наступним на що необхідно звернути увагу є пункт який передбачає облік зносу деталей автомобіля. Краще укладати договори, в яких знос не враховується, в цьому випадку при ремонті автомобіля страховка покриє його зношені і прийшли в непридатність деталі.
 
   Може статися, що у Вас зараз немає необхідної суми для укладення договору КАСКО і ви укладаєте договір з розбивкою платежу на кілька частин. При укладенні такого договору необхідно уточнити, чи збільшиться у зв'язку з розбивкою страховий тариф, і якщо збільшиться, то на скільки. Також необхідно попросити графік платежів і обов'язково вносити гроші тільки в рамках зазначених в ньому термінів.
 
   Якщо Ви купуєте автомобіль в кредит, і КАСКО є обов'язковою умовою укладання договору, варто дізнатися, хто є вигодонабувачем у разі виплати страхового відшкодування. У більшості випадків вигодонабувачем є банк, а це означає, що сума відшкодування буде перерахована на рахунок банку, і саме йому вирішувати як розпоряджатися цими коштами. Банк може цими грошима погасити кредит, або перерахувати їх на СТО для ремонту автомобіля. Не варто забувати про це.
 
   Пам'ятайте, що Ви завжди можете самі включати або виключати певні ризики, на які поширюється дія договору страхування. Зазвичай, якщо враховується більша кількість ризиків, вартість договору виходить дорожче, але і ви можете бути більш впевненими, що в будь-якій ситуації ви перебуваєте під захистом страхової компанії.
 
   Наостанок хотілося б в черговий раз нагадати, що перш ніж підписувати будь-який документ, необхідно уважно ознайомиться з його змістом. Це допоможе вам заощадити свої гроші і час. Не підписуйте договори з умовами, яких ви не згодні.
 
   При укладанні договору КАСКО в нашій компанії ми пропонуємо великий вибір тарифів і враховуємо всі побажання клієнта. Щоб ознайомитися з нашими пропозиціями, ви можете залишити заявку на сайті, і найближчим часом з вами зв'яжеться наш фахівець.

Цей вебсайт використовує cookies.
Залишаючись на сайті, ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності та Правилами щодо файлів cookie.

Приймаю

Підпишіться на розсилку та отримуйте спеціальні пропозиції!📣